CNAIR şi Poliţia Română vor demara anchetele de circulaţie „Origine-Destinaţie”, din 21 septembrie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va desfăşura, în zilele de 21 septembrie, 28 septembrie, 12 octombrie şi 26 octombrie 2022, în intervalele orare 8:00 – 12:00 şi 14:00 – 18:00, anchetele de circulaţie „Origine – Destinaţie”, conform cu Instrucţiunile tehnice privind organizarea şi efectuarea acestui tip de acţiune.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis marţi AGERPRES, anchetele se vor desfăşura pe întreaga reţea de drumuri naţionale, drumuri expres şi autostrăzi, aflate în administrarea CNAIR.

„Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenţilor de trafic în scopul orientării investiţiilor, alocarea bugetelor şi ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acţiunea se va desfăşura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga reţea de drumuri naţionale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliţia Română (recenzori şi agenţi de circulaţie) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă şi le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în: originea plecării în cursa (exemplu: Bucureşti, Zalău); destinaţia cursei (exemplu: Suceava, Chişinău); scopul călătoriei (turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri); pentru vehicule de transport marfă – felul mărfii; pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri”, se arată în comunicat.

CNAIR precizează că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare. De asemenea, informaţiile solicitate sunt complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecţia datelor.

sursa: Agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<