10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

45 de copii din unitățile școlare oltene, depistați cu păduchi la începutul noului an de învățământ

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat la început de an școlar noi controale în unitățile de învățământ din județ, în urma acestora fiind depistate sute de cazuri de îmbolnăviri în rândul preșcolarilor și elevilor olteni. 45 dintre copiii controlați au fost găsiți infestați cu păduchi, cei mai mulți fiind în mediul urban, însă au mai fost depistate și cazuri cu infecție a amigdalitelor, dar și cu boli de piele.

Potrivit datelor DSP Olt, în urma triajului epidemiologic efectuat dupa vacanța de vară în unitățile școlare de la nivelul județului au fost examinați un număr de 44.013 de preșcolari și elevi dintr-un total de 46.535 copii înscriși, ocazie cu care au fost depistate 70 cazuri de îmbolnăviri.

„Cele mai multe cazuri depistate au fost cu pediculoză (păduchi n.r.) – 45 (majoritatea fiind în mediul urban n.r.), urmate de preșcolarii și elevii infestați cu angine – 17 și micoze – opt. Dupa prelucrare, din cele 45 cazuri de pediculoză, cu ocazia recontrolului efectuat la șapte zile de la depistare, au rămas în evidență doar două cazuri (ambele în unități din mediul rural n.r.), acestea urmând a fi rezolvate ulterior”, a declarat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.

Potrivit sursei citate, infestarea cu acesști paraziți a fost favorizata de neglijarea regulilor minime de igienă individuală.

sursă foto: Generală

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți