6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

30 de ani de închisoare în regim de detenție pentru Gheorghe Dincă în Dosarul Caracal

- Advertisement -

După o lună în care a tot s-a tot amânat pronunțarea și alți aproape doi ani în care cauza s-a judecat pe fond la Tribunalul Olt, magistrații instanței s-au pronunțat vineri, 23 septembrie, în Dosarul Caracal. Astfel, Gheorghe Dincă, zis „Popicu”, are de ispășit în spatele gratiilor 30 de ani de închisoare.

Însă, cumulat, pentru faptele de care este acuzat, bărbatul a primit peste 80 de ani de închisoare.

Pedepsele primite de Dincă, în vârstă de 69 ani, sunt următoarele:

25 de ani închisoare pentru omor calificat în cazul victimei Luiza Mihaela Melencu;

25 de ani închisoare pentru omor calificat în cazul victimei Alexandra Mihaela Măceșanu;

10 ani închisoare pentru trafic de persoane în cazul victimei Melencu;

12 ani închisoare pentru trafic de minori în cazul victimei Măceșanu;

15 ani închisoare pentru viol în cazul victimei Melencu;

15 ani închisoare pentru viol în cazul victimei Măceșanu;

3 ani închisoare pentru profanare de cadavre sau morminte în cazul victimei Melencu;

3 ani închisoare pentru profanare de cadavre sau morminte în cazul victimei Măceșanu.

„(…) Contopește pedepsele stabilite în prezenta cauză, în sensul că aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 25 de ani închisoare la care se adaugă un spor de o treime din celelalte pedepse stabilite, de 83 de ani închisoare, pedeapsă ce va fi redusă conform art. 57 Cp și în final inculpatul Dincă Gheorghe va executa pedeapsa maximă de 30 ani închisoare în regim de detenție (…)”, se arată în soluția dată de magistrații Tribunalului Olt.

Complicele său, Ștefan Risipițeanu, zis „Fănică”, a primit și el o condamnare de 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol în cazul victimei Luiza Melencu.

Totodată, Dincă mai este obligat de instanță să plătească daune morale mai multor părți civile, printre care și mamele celor două tinere ucise, suma totală pe care trebuie să o achite fiind de 710.000 euro.

Decizia magistraților olteni nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea sentinței.

Gheorghe Dincă şi complicele său, Ștefan Risipiţeanu, au fost trimişi în judecată pe 15 ianuarie 2020, dată la care rechizitoriul întocmit de procurorii Direcției de Investigare a Infracționalității, Crimei Organizate și Terorism a ajuns la Tribunalul Olt.

Pe numele lui Dincă au fost opt capete de acuzare: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte și profanarea de cadavre sau morminte – două fapte, în timp ce Ștefan Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de viol asupra Luizei Melencu, din localitatea olteană Dioști, dispărută în aprilie 2019.

În afară de Luiza, și Alexandra Măceşanu, originară din comuna Dobrosloveni, județul Olt, avea să dispară la sfârșitul lunii iulie a anului 2019. Procurorii DIICOT spun că cele două adolescente au fost răpite, fiind luate la ocazie de Gheorghe Dincă, şi mai apoi ucise de acesta, așa cum a recunoscut și în fața anchetatorilor, ambele fiind supuse la chinuri groaznice. Bineînțeles, caracaleanul și-a tot schimbat declarațiile de-a lungul cercetărilor în cauză.

Dincă avea să fie arestat la câteva zile după dispariţia Alexandrei, iar Risipițeanu a fost încarcerat la începutul lunii decembrie 2019. Aceștia au violat-o pe Luiza.

În prezent, ambii caracaleni sunt încarcerați în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți