14.2 C
Slatina
sâmbătă,30 septembrie,2023

Ultimele Articole

Ministerul Dezvoltării: Noi reguli pentru proiectarea şi construcţia ambulatoriilor medicale

- Advertisement -

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat un nou act normativ care prevede reguli privind construcţiile care conţin spaţii pentru furnizarea asistenţei medicale ambulatorie de specialitate.

Conform unui comunicat de presă al ministerului transmis vineri, noile normative prevăd parametrii de proiectare şi funcţionare a sistemelor de ventilare, climatizare şi condiţionare şi sunt definite noile cerinţe privind eficienţa energetică a clădirilor şi utilizarea sustenabilă a resurselor naturale în cadrul construcţiilor, în acord cu cerinţele de performanţă energetică propuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Aceste reguli includ şi prevederi pentru modernizarea construcţiilor existente asupra cărora se intervine cu lucrări de extindere sau reconfigurare spaţială, ţinând cont de faptul că, de cele mai multe ori, clădirile existente nu pot corespunde în totalitate prevederilor gândite pentru construcţii noi.

Capitolul referitor la securitatea la incendiu este conceput în acord cu prevederile care vor fi incluse în normativul de proiectare în domeniu, care urmează să fie aprobat, un capitol separat fiind dedicat clădirilor de sănătate, precizează MDLPA.

O altă modificare semnificativă adusă de noul normativ o reprezintă corelarea acestuia cu referinţele medicale stabilite de Ministerul Sănătăţii pentru buna funcţionare a ambulatoriilor.

Prin documentul aprobat, ministerul a avut în vedere alinierea prevederilor din normativele europene la cerinţele tehnice şi funcţionale ale ambulatoriilor medicale. Normativele sunt în concordanţă cu cele pentru construcţii spitaliceşti, aprobate în 15 septembrie, ţinând cont că sunt funcţiuni complementare şi necesită o abordare unitară, adaugă sursa citată.

Noile reguli intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării acestora în Monitorul Oficial.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți