5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 4.000 ajutoare de deces, în cuantum de peste 23 milioane lei, acordate de Casa de Pensii Olt în primele opt luni ale anului

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt transmite că, în primele opt luni ale acestui an, a acordat aproximativ 4.000 ajutoare de deces, mai exact 3.996, valoarea acestora fiind de peste 23 de milioane lei – 23.724.67 lei.

Cele mai multe dintre ajutoarele de deces s-au acordat în urma decesului pensionarilor.

„Dintre acestea, un număr de 3.706 ajutoare de deces au fost acordate ca urmare a decesului pensionarilor, 121 de ajutoare de deces ca urmare a decesului asiguraților și 169 ajutoare de deces acordate în cazul decesului membrilor de familie ai pensionarilor și ai asiguraților”, spun reprezentanții Casei de Pensii Olt.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, cuantumul ajutorului de deces in cazul decesului asiguratului sau pensionarului este de 6.095 lei, iar in cazul decesului unui membru de familie al persoanei asigurate sau al pensionarului valoarea ajutorului de deces este de 3.048 lei.

„Ajutorul de deces se acorda unei singure persoane, fie că este vorba despre unul dintre soții, copiii, părinții decedatului sau a oricărei persoane care dovedește cu acte că a suportat cheltuielile de deces”, mai arată CJP Olt.

Ajutorul de deces se acordă pe baza următoarelor documente: cerere pentru acordarea ajutorului de deces; certificat de deces (original şi copie); act de identitate al solicitantului (original şi copie); acte de stare civilă ale solicitantului, din care să rezulte gradul de rudenie cu decedatul; dovada că solicitantul a suportat cheltuielile ocazionate de deces (original şi copie).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți