5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Care sunt cele mai bune suplimente naturale împotriva căderii părului?

- Advertisement -

Creșterea părului depinde de mai mulți factori, inclusiv de istoricul genetic al unei persoane. Și nu e de mirare că părul cu aspect sănătos este un simbol al sănătății și frumuseții. Desigur, ca orice altă parte a corpului nostru, părul are nevoie de o varietate de nutrienți pentru a crește și a fi bogat.

Prin urmare, aportul optim de nutrienți este chintesența unui păr frumos din toate punctele de vedere. Dacă te confrunți cu căderea părului, este posibil să te întrebi care este cel mai bun tratament pentru căderea părului. Cu certitudine, suplimentele alimentare pot preveni considerabil căderea părului și pot contribui la creșterea sănătoasă a acestuia.

Haideți să aruncăm o privire la 7 suplimente naturale care previn căderea părului.

1. Biotina

(vitamina B7) este importantă pentru celulele din organism. Nivelurile scăzute ale acesteia pot provoca căderea părului, erupții cutanate și unghii casante. De obicei, femeile însărcinate ori cele care alăptează pot avea un nivel scăzut de biotină sau cei care administrează anumite antibiotice ori medicamente pentru epilepsie.

Majoritatea oamenilor primesc suficientă biotină din alimentație. Aceasta se poate găsi în alimente precum:

  • gălbenușul de ou;
  • cereale integrale;
  • carne.

2. Fierul

Globulele roșii au nevoie de fier pentru a transporta oxigen. Nivelurile scăzute pot provoca anemie cu deficit de fier. Simptomele includ oboseală, piele palidă și căderea părului.

Poți fi expus riscului de a avea un nivel scăzut de fier dacă:

  • aveți o boală cronică;
  • sunteți vegetarieni sau vegani.

Există anumite alimente bogate în fier precum:

  • Carnea roșie;
  • Verdețurile;
  • Leguminoasele.

3. Vitamina C

Vitamina C este esențială pentru ca intestinul tău să absoarbă fierul. Câteva resurse bune de vitamina C sunt:

  • citricele;
  • verdețurile;
  • ardeii grași.

Totodată, s-a constatat că alimentele care conțin atât fier, cât și vitamina C ajută la o absorbție mai bună a fierului în organism.

4. Vitamina D

Poate știi deja cât de importantă este vitamina D pentru oase. Dar știai că nivelurile scăzute ale acesteia pot provoca căderea părului? Pielea ta produce vitamina D atunci când stă la soare, dar mulți oameni nu stau suficient în lumina caldă a razelor.

Astfel, o metodă de a crește nivelul de vitamina D este să consumi pește sau lapte fortificat. De asemenea, poți cere medicului tău să îți recomande un supliment. De exemplu, luarea de magneziu cu vitamina D sporește biodisponibilitatea.

5. Zinc

Zincul poate juca un rol cheie în producerea de proteine pentru părul tău. Semnele nivelului scăzut de zinc includ căderea părului, vindecarea lentă a rănilor și un simț slab al gustului sau al mirosului.

Femeile însărcinate sau cele care alăptează pot fi expuse unui nivel scăzut de zinc. De asemenea, și cei care suferă de o boală intestinală, diaree severă sau boală de rinichi.

Se poate obține zinc din alimente precum:

  • crustacee;
  • carne;
  • fasole;
  • nuci și semințe.

6. L-Cisteina

Acest aminoacid bogat în sulf, găsit în soia, grâu, linte și ceapă, printre alte alimente, funcționează pentru a întări atât părul, cât și unghiile. Keratina este una dintre cele mai abundente proteine ​​din păr și este încărcată cu L-cisteină.

L-Cisteina este disponibilă sub formă de tablete și capsule, cu o cantitate cuprinsă între 200 și 500 de miligrame. În cantitate prea mare, totuși, poate duce la greață, diaree, dureri de cap, vărsături și chiar complicații hepatice.

7. Vitamina A

Vitamina A este o vitamină esențială care ajută la creșterea părului. Glandele pielii conțin vitamina A, folosind-o pentru a produce sebum. Sebumul (uleiul) îți menține scalpul hidratat și menține părul sănătos.

Însă, în cantități mari, vitamina A poate provoca căderea părului. Doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina A este de 700 de micrograme pentru femei și 900 de micrograme pentru bărbați.

De asemenea, vitamina A poate fi găsită în mod natural în alimente precum lapte, ouă, iaurt, cartofi dulci, morcovi, spanac, dovleac și varză.

Pe scurt

Unele aspecte ale căderii părului, cum ar fi genetica, sunt în afara controlului unei persoane. Cu toate acestea, aspectele precum vopsitul, uscarea și spălarea excesivă sunt în controlul nostru și trebuie să fim conștienți de faptul că sunt dăunătoare sănătății părului.

O dietă sănătoasă și hrănitoare poate îmbunătăți creșterea părului, atâta timp cât este însoțită și de suplimentele naturale potrivite.

Totuși, dacă părul îți cade excesiv ar fi indicat să consulți medicul specialist.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți