17.3 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Se înlocuiește magistrala de apă și canalizare de sub strada Nicolae Bălcescu din Balș. Are o vechime de jumătate de secol

- Advertisement -

Veche de jumătate de secol, magistrala de apă și canalizare de sub strada principală a orașului Balș, Nicolae Bălcescu, va fi înlocuită începând de primăvara anului viitor.

Cătălin Rotea, primarul urbei, a declarat în cadrul conferinței de presă susținută marți că Primăria va fi cea ce o să asigure rute ocolitoare pentru bălșeni, în timp ce conducătorii auto care sunt în tranzit au la dispoziție Centura ocolitoare a Balșului de pe Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești. Edilul a explicat care sunt proiectele în domeniile alimentare cu apă și canalizare, vorbind în detaliu și despre ceea ce înseamnă înlocuirea magistralei de sub strada principală, ce are o vechime de 50 de ani.

„După ce vor fi finalizate aceste proiecte, putem spune că fiecare locuință din Balș va avea rețea de apă și canalizare, condiții minime pentru creșterea calității nivelului trai. Legat de aceste lucrări la rețeaua la apă și canalizare, sunt lucrări dificile, întâmpinăm probleme, și pun presiune pe constructor pentru a se efectua lucrările așa cum trebuie. Lucrările de canalizare presupun săpături, după care astuparea acestora, aducerea terenului la starea inițială, se face destul de greu, de multe ori am avut probleme cu gropile, șanțurile, semnalizarea lucrărilor, și cetățenii mi-au scris pe Facebook! Îi rog să mi scrie despre probleme în continuare. În fiecare zi, am un raport de la CAO cu stadiul acestor lucrări. Este un disconfort foarte mare pe care locuitorii orașului Balș trebuie să-l înțeleagă. Vom asfalta, betona doar după ce se face recepția. Acest disconfort va mai dura un an, un an și jumătate. Ca să fac o glumă, nu putem trage canal și apă wireless. Adică trebuie să sapi, să faci mizerie și să distrugi strada respectivă. Sunt multe lucrări ce s-au făcut fără cap și sunt multe cartiere în care s-a asfaltat fără să ai infrastructura de bază. De asemenea, la începutul anului viitor, probabil în martie 2023, va începe înlocuirea magistralei principale de canalizare și apă, acest lucru înseamnă strada principală Nicolae Bălcescu. Se va lucra sistematic din 200 de metri din 200 de metri, se va sparge strada chiar pe mijloc, pentru că așa a fost concepută rețeaua în urmă cu 50 de ani, se va crea un disconfort major în orașul Balș. Avem avantajul centurii, vom asigura rute ocolitoare prin spatele blocurilor. Disconfortul va fi mare, dar este important că se va rezolva o problemă majoră a orașului, ce a fost ignorată mult timp. Aceste lucrări vor fi finalizate în toamna anului 2023 și vom trece la sistematizarea străzii principale”, a spus primarul Rotea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți