FOTO ȘI VIDEO. Exercițiu al pompierilor la Scornicești. Planul Roșu de intervenție testat în urma unui cutremur, potrivit scenariului

Pompierii olteni au testat miercuri, 28 septembrie, Planul Roșu de intervenție în cadrul unui exercițiu desfășurat în orașul Scornicești. Conform scenariului, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, au fost afectate mai multe imobile din orașul Scornicești, dar și rețelele de utilități publice.

Exercițiul a avut loc în zona stadionului din localitate, la fața locului intervenind zeci de forțe din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, dar și cadre medicale de la Ambulanța Olt, polițiști și jandarmi, operatori de gaze, apă și electricitate.

Potrivit scenariului exercițiului, la stadion 15 persoane au rămas prinse sub o tribună care s-a prăbușit.

„La stadionul Scornicești, în urma prăbușirii unei porțiuni din tribună, 15 persoane au rămas blocate sub dărâmături. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul judeţului Olt s-a activat planul roşu de intervenţie. La locul evenimentului s-au deplasat echipaje de prim ajutor din cadrul SMURD Olt, autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru descarcerare, cu punctul medical avansat, o autospecială pentru intervenție la înălțime, un container multirisc, dar și mai multe autospecială de stingere. De asemenea, la locul evenimentului au acționat echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt, Inspectoratului de Poliție Olt și Inspectoratului de Jandarmi Olt. Pentru remedierea avariilor la rețelele de utilități publice, au intervenit echipaje specializate ale operatorilor de gaze, apă și electricitate”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU.

Sursa citată a adăugat că toate persoanele surprinse sub dărâmături au fost evacuate, s-a efectuat triajul la fața locului și au fost transportate în Punctul Medical Avansat, pentru acordarea primelor îngrijiri medicale. Ulterior, sub coordonarea Directorului de Salvări Medicale, victimele au fost transportate către unitățile spitalicești, cu echipaje SMURD și SAJ.

Și un accident de circulație s-a înregistrat, conform scenariului.

„În scenariul exercițiului a fost cuprins și un accident rutier, în urma căruia o persoană a rămas încarcerată. Victima a fost extrasă de pompierii de la descarcerare și transportată la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, cu diverse traumatisme”, a spus reprezentantul pompierilor.

Pe lângă forțele prezente, exercițiul s-a desfășurat și cu sprijinul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Scornicești și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Scornicești. Scopurile principale ale exerciţiului au fost antrenarea structurilor de intervenţie implicate, verificarea timpilor de răspuns în cazul producerii unui eveniment major şi testarea viabilităţii planului roşu de intervenţie, a concluzionat purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<