18.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Trei argeșeni transportau ilegal lemne în comuna Dăneasa. În autoutilitare aveau peste zece metri cubi de material lemnos

- Advertisement -

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Dăneasa a Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în timp ce desfășurau activități specifice, pe Drumul Național 6 – European 70, în comuna Dăneasa, au oprit marți trei autoutilitare ce transportau material lemnos, în vederea verificării documentelor de proveniență și a legalității transportului. Vehiculele erau conduse de argeșeni, care în total transportau peste zece metri cubi de lemne, însă documentele pe care le dețineau nu erau în regulă.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din județul Argeș, a transportat cu o autoutilitară cantitatea de 0,3 metri cubi de material lemos, specia tei, respectiv cu 1,9 metri cubi mai puțin decât cantitatea înscrisă în aviz.

Bărbatul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar ca măsură complementară oamenii legii au dispus confiscarea valorică a cantității de 1,9 metri cubi de material lemnos, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, un alt argeșean de 39 de ani a transportat cu o autoutilitară cantitatea de 7,9 metri cubi de material lemos, specia tei, respectiv cu 1,3 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în aviz.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de 1,3 metri cubi de material lemnos, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.

Acesta a mai fost amendat și 2.900 de lei, iar ca măsură complementară i s-a reținut certificatul de înmatriculare conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, întrucât autoutilitara avea inspecția tehnică periodică expirată.

Totodată, un bărbat, în vârstă de 56 de ani, tot din Argeș, a transportat cu o autoutilitară cantitatea de 3 metri cubi de material lemos, specia tei, pe care a încercat să o comercializeze într-o altă locație decât cea înscrisă în aviz.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea fizică a cantității de 3 metri cubi de material lemnos, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.

Cantitatea totală de 4,3 metri cubi de material lemnos, ce a fost confiscată de către polițiști, a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Drăgănești Olt.

Polițiștii vor continua aceste activități și în perioada următoare, scopul acestora fiind de prevenire a abaterilor la regimul silvic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți