8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Consiliul Județean Olt vinde clădirea fostului spital TBC din Slatina, plus anexă și teren aferent

- Advertisement -

Consilierii județeni au avut de aprobat joi, 29 septembrie, în ședința ordinară de la sfârșitul acestei luni mai multe proiecte de hotărâre de importanță majoră pentru județ, printre acestea și cel privind aprobarea vânzării prin licitație publică a unui imobil (clădire și teren aferent), situat în municipiul Slatina, strada Oituz, nr. 87 B, aflat în domeniul privat al județului Olt. Este vorba despre scoaterea la vânzare a clădirii fostului spital TBC din municipiul Slatina, a unei anexe a acestuia, dar și a unui teren aferent.

„Este vorba despre o parte din vechiul Spital de Pneumologie (TBC n.r.) care funcționa pe strada Oituz. Acel spital, pentru că nu mai întrunea condițiile, Secția de Pneumologie a Spitalului Slatina s-a închis și a fost predată către Spitalul Scornicești. Apoi Spitalul Scornicești s-a închis și a trecut de Spitalul Slatina. În acest moment, noi nu mai avem decât o parte dintre clădiri, o parte a fost retrocedată foștilor proprietari. Noi l-am mai scos de câteva ori, nu s-a înscris nimeni. Acum reluăm această licitație, sperăm ca, până la urmă, cineva să-l ia, pentru că noi acolo nu putem face nimic, fiind TBC acolo nu se poate construi. Poate doar activitate industrială sau altceva. Procedura este foarte clară, cu evaluare, cu licitație”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt.

Conform proiectului de hotărâre, sunt scoase la vânzare clădire spital TBC (S+P+1), suprafață construită la sol fiind de 340 metri pătrați (mp) și suprafață desfășurată de 763 mp, anexă cu suprafața construită la sol – 19 mp și suprafață desfășurată – 19 mp, teren intravilan, categoria de folosință curți – construcții, cu suprafața măsurată de 3.052 mp și suprafața din acte de 3.075 mp.

Prețul de pornire la licitație este de 493.700 lei, aceasta fiind valoarea din raportul de evaluare, prețul terenului fiind de 451.000 lei, iar a clădirii de 42.700 lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți