10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

AJOFM Olt: Aproape 3.000 de persoane, angajate de la începutul anului. Șomajul, în scădere

- Advertisement -

Aproape 3.000 de persoane au fost angajate în judeţul Olt în primele opt luni ale acestui an prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), iar rata şomajului a scăzut.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Olt, în luna august au fost angajate 400 de persoane, iar de la începutul anului au fost încadrate în muncă 2.938 de persoane, dintre care peste o treime fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

„Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale (1.034), urmate de cele cu studii gimnaziale (631), profesionale (638), 177 fiind cu studii universitare”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Peste jumătate dintre persoanele angajate în perioada menţionată provin din mediul rural, iar circa 40% dintre acestea au vârsta de peste 45 de ani.

În perioada menţionată, peste 10.500 de persoane au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţele AJOM pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

La finalul lunii iulie erau înregistraţi în judeţul Olt 7.326 de şomeri, iar rata şomajului a fost de 4,57%, în scădere faţă de luna iulie, când a fost de 4,59%.

Din totalul şomerilor din evidenţele AJOFM Olt, cei mai mulţi erau neindemnizaţi (6.558 persoane).

Şomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Olt (37,39%).

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți