12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Chesnoiu: „Contract de arendă a terenului agricol pentru o perioadă de minim 10 ani!”

- Advertisement -

Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt, spune că agricultura este domeniul de activitate cu cei mai mulți factori de risc externi, foarte greu sau unii dintre ei, imposibil de controlat de către fermieri! „E de ajuns să vorbim de secetă sau inundații, de grindină sau îngheț, de dăunători sau animale de pradă, de fluctuația prețurilor la inputuri sau lipsa fertilizanților sau a forței de muncă specializate, pentru a realiza că toți acești factori de risc nu depind in mod direct de fermier! De aceea, pentru a elimina din factorii de risc la care este supus fermierul român, suntem obligați ca măcar ce ține de noi să facem!”, declară parlamentarul social democrat oltean.

Iar pentru a aduce o oarecare stabilitate în agricultura României și a genera performanță, „avem nevoie de modificări ale cadrului juridic al arendării!”, mai spune deputatul Chesnoiu. Acesta precizează că este nevoie de încheierea unui „contract de arendă a terenului agricol pentru o perioadă de minim 10 ani!”.

„Una din cele mai arzătoare probleme în acest moment este stabilirea clară a duratei minime a contractului de arendare, în așa fel încât să fie protejat atât arendatorul cât și arendașul. Ca parlamentar, fost președinte al Comisiei pentru agricultură și ministru al Agriculturii, după discuții intense cu asociațiile profesionale și după ce am ascultat multe și diverse argumente, la inițierea legii am considerat că o perioadă minimă de 10 ani este suficientă pentru a ajuta în continuare fermierul român și satul românesc”, a declarat politicianul.

„Prin votul dat astăzi (marți, 4 octombrie n.r.) în ședința comisiei, suntem la un pas de reglementarea situației arendării care să genereze predictibilitate pentru fermieri și stabilitate în activitățile agricole”, a subliniat parlamentarul social democrat.

Deputatul PSD de Olt Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, mai menționează că „această perioadă minimă a fost agreată prin consens și la nivelul Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți