23.1 C
Slatina
vineri,29 septembrie,2023

Ultimele Articole

Peste 300 de carduri de sănătate duplicat își așteaptă posesorii la CAS Olt

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt anunță că începând cu data de 15 septembrie cardurile naționale de sănătate duplicat nu se mai distribuie la domiciliul asiguratului, acestea ridicându-se de la sediul instituției. Astfel, asigurații care au depus la CAS Olt cerere pentru eliberarea cardului național de sănătate duplicat, ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării cardului național de sănătate, trebuie să se prezinte la sediul casei de asigurări de sănătate pentru a intra în posesia cardului duplicat. La sediul instituției sunt acum peste 300 de carduri de sănătate duplicat, posesorii acestora, care au depus cereri în perioada februarie – martie 2022, fiind așteptați să le ridice.

„În prezent, la sediul CAS Olt se găsesc 327 de carduri duplicat. Acestea sunt cardurile asiguraților care au depus solicitare în perioada 24 februarie – 29 martie 2022. Pentru obținerea cardului duplicat asiguratul trebuie să depună la Casa de Asigurări de Sănătate Olt o cerere tip pentru eliberarea cardului duplicat însoțită de o copie după cartea de identitate, cardul (în cazul deteriorării) şi dovada plăţii contravalorii noului card naţional. Documentele pot fi depuse la sediul CAS, transmise prin poștă sau prin poșta electronică însă pentru ridicarea cardului asiguratul trebuie să se prezinte la sediul instituției. Plata aferentă eliberării cardului duplicat se poate efectua direct la casieria instituției sau la Trezorerie”, arată reprezentanții CAS.

Sursa citată mai arată că asigurații care solicită un nou card de sănătate, până la primirea acestuia, vor beneficia de servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate în baza unei adeverințe de înlocuire a cardului de sănătate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți