11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Transporta ilegal lemne în comuna Oboga. Polițiștii au identificat un nou mod de operare

- Advertisement -

Polițiștii Poliției orașului Balș, în timp ce duminică desfășurau activități specifice pe Drumul Județean 643, în comuna Oboga, au oprit o autoutilitară, condusă de un bărbat, din județul Argeș, ce transporta material lemnos, în vederea verificării legalității transportului. Oamenii legii au constatat că acesta transporta ilegal o cantitate de lemne, specia stejar, șoferul fiind amendat cu 2.000 de lei. Totodată, la cubarea materialului lemnos s-a constatat că autoutilitara era încărcată doar la suprafață, în interior fiind goală.

„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul transporta cantitatea de 1,86 metri cubi de material lemnos, specia stejar, cu 0,35 metri cubi mai mult decât cantitatea înscrisă în avizul de însoțire. De asemenea, în timpul cubării materialului lemnos, polițiștii au constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu material lemnos doar în partea exterioară, iar în interior autoutilitara era goală, lemnele fiind suspendate pe chituci, pentru a induce în eroare cumpărătorul, creându-i impresia că în autoutilitară este o cantitate mult mai mare decât cea reală”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii l-au amendat pe argeșean cu 2.000 de lei, fiind dispusă confiscarea fizică a cantității de 0,35 metri cubi de material lemnos, care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Balș. Abaterea constatată a fost sancționată în conformitate cu articolul 19 din Legea 171 din anul 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți