19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un bărbat care transporta ilegal persoane cu autoturismul propriu s-a aruncat în râul Olt. Polițiștii au intervenit la fața locului

- Advertisement -

Un bărbat de 49 de ani, din comuna Găneasa, a vrut să scape luni dimineața de controlul polițiștilor, aruncându-se în râul Olt după podul rutier de peste cursul de apă spre comuna Slătioara. În jurul orei 09:20, în timpul unei acțiuni pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane a polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, acesta a fost oprit în zona Podului Olt, iar oamenii legii au constatat că efectua transport de persoane fără a avea autorizație, cu autoturismul proprietate personală.

Potrivit unor surse din Poliție, conducătorul auto a devenit agitat, a aruncat documentele și s-a aruncat în râul Olt.

Polițiștii, inclusiv un negociator din IPJ Olt, dar și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, au intervenit la fața locului, șoferul fiind convins să iasă din apă.

„Inițial, acesta era agitat și a refuzat să colaboreze, dar după folosirea tehnicilor de negociere a comunicat cu noi și l-am convins să iasă din râul Olt. A fost preluat de pompieri militari ai ISU, respectiv paramedici, însă a refuzat îngrijirile medicale și transportul la Spitalul Slatina”, a declarat Eduard Roșu, negociator în cadrul IPJ Olt.

Oamenii legii au fost nevoiți să imobilizeze autoturismul bărbatului din Găneasa, ce efectua transport ilegal de persoane, și i-au ridicat plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru fapta sa.

Legat de acest subiect, IPJ Olt a prezenta, de asemenea, un punct de vedere oficial.

„Astăzi, 10 octombrie, în jurul orei 09:20, polițiștii Serviciului Rutier Olt în timp ce desfășurau activități de verificare a legalității transportului de persoane, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din comuna Găneasa, județul Olt, despre care existau informații că ar efectua transport public de persoane, fără a fi autorizat în acest sens. În momentul solicitării documentelor, conducătorul autoturismului a aruncat documentele pe carosabil și a ieșit din autoturism, sărind în râul Olt. La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri, cu o barcă pneumatică, în vederea extragerii la mal a bărbatului și un echipaj al ambulanței, pentru acordarea primului-ajutor. În urma evenimentului, bărbatul a fost extras din apa râului Olt și nu a necesitat îngrijiri medicale, refuzând să fie transportat la o unitate spitalicească. Conducatorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar, ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a autoturismului, pentru 6 luni”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți