8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de pensionari din județ au strigat în fața Prefecturii Olt că vor pensii mărite

- Advertisement -

Platoul din fața Prefecturii Olt a fost locul în care, marți dimineață, în jur de 50 de pensionari membri ai Asociației „Pensionarul” din județ au participat la un protest prin care au solicitat, la fel ca și colegii lor care fac parte din federaţiile naţionale reprezentative ale asociaţiilor de pensionari respectarea obligaţiei constituţională de a creşte nivelul de trai prin creşterea pensiilor. Acţiunile de protest ale pensionarilor au avut la bază refuzul Guvernului de a aproba majorarea pensiilor asigurărilor sociale de stat, precum şi refuzul de a aplica prevederilor Legii 263/2010 referitoare la indexarea pensiilor, arată jurnaliștii Agerpres.

Mitingul de protest al persoanelor de vârsta a treia din fața instituției condusă de reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a desfășurat pașnic, în intervalul orar 10:00 – 12:00.

Pe lista cerinţelor protestatarilor au fost creşterea cu 26% a pensiilor începând cu luna noiembrie a acestui an, majorarea valorii punctului de pensie la 1.840 lei, măsuri de sustenabilitate a bugetului asigurărilor sociale de stat, pe anul 2023 aprobat de Parlament sau modificarea actului normativ privind transferul contribuţiilor de asigurări sociale la administratorii privaţi, astfel încât pentru anul viitor să nu se prevadă nicio sumă, estimându-se astfel 12 miliarde de lei care vor rămâne la bugetul de asigurări sociale pentru creşterea pensiilor, mai precizează Agerpres.

„Am protestat pentru mărirea pensiilor. Noi nu putem să avem un alt scop decât acela de a avea o viață cât de cât bună. Cerem majorarea punctului de pensie la 1.840 de lei”, a delcarat Florin Mitroi, preşedintele Asociaţiei „Pensionarul” Olt, care a mai spus că pensionarii vor să atragă atenţia Guvernului asupra vieții pe care aceștia o duc în prezent.

Iar majorarea cu 10% anunțată de autoritățile de la Centru nu este prea mare, având în vedere că prețurile cresc de pe o zi pe alta, mai spun cei de vârsta a treia.

„De ce să le majoreze cu 10% când inflația este de 16% și merge vertiginous în sus. O majorarea de 10% nu ne ajută cu nimic. Dacă prețul cartofilor a crescut cu 38%, nu mai vorbim despre facturile le energia electrică și gaze”, a subliniat președintele pensionarilor olteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți