10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Incendii puternice. O locuință cuprinsă de flăcări la Corabia, iar la Slatina două magazii și o bucătărie de vară s-au făcut scrum

- Advertisement -

Pompierii olteni au acționat pentru a stinge două incendii devastatoare ce au avut loc în orașul Corabia, unde o locuință a fost cuprinsă de flăcări, și în municipiul Slatina, unde a ars în totalitate o anexă, alcătuită din două magazii și o bucătărie de vară.

Primul incendiu s-a produs la o locuință în orașul Corabia, la fața locului deplasându-se pompierii Gărzii Vișina, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. În sprijinul militarilor a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Corabia, cu o autospecială de stingere.

Folosirea intenționată a focului a fost cauza izbucnirii incendiului.

„În urma incendiului au ars bunurile, mobilierul și textile din două camere și un hol și acoperișul pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Al doilea incendiu s-a produs la o anexă gospodărească din municipiul Slatina.

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD, au intervenit la locul solicitării. Din cauza flăcărilor puternice, anexa, formată din două magazii și o bucătărie de vară, a ars în totalitate. Focul s-a propagat și la proprietatea învecinată, unde au ars aproximativ doi metri pătrați de scândură de la un pătul.

În urma cercetărilor efectuate de pompierii militari din cadrul ISU, a fost stabilită ca și cauză probabilă a izbucnirii incendiului un scurtcircuit electric.

Din fericire, niciuna dintre misiunile salvatorilor nu s-a soldat cu victime.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți