12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Foarte puțini tineri interesați de locurile de muncă oferite de angajatori la bursa dedicată absolvenților

- Advertisement -

Casa de Cultură a Sindicatelor Slatina și Agenția Locală Caracal a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt au devenit neîncăpătoare vineri, cu începere de la ora 09:00, pentru persoanele care s-au prezentat la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Chiar dacă oferta de joburi a fost una bogată, respectiv aproximativ 700 de locuri de muncă vacante la nivelul a peste 40 de agenți economici, puțini au fost tinerii care s-au interesat de acestea, mai ales de cele 100 pe care un angajator din satul Braneț al comunei Bârza care caută montatori panouri fotovoltaice.

Nu puțini sunt oltenii care la această dată, din cauza facturilor mari la energia electrică și gaze naturale, caută să instaleze în propriile gospodării astfel de instalații, în speranța că vor avea mai puțin de plătit la iarnă, aceste utilități.

Din totalul joburilor, 31 au fost destinate tinerilor cu studii superioare, iar printre principalele meserii oferite au fost inginer construcții civile, inginer proiectant mecanic, inginer producție, director vânzări, inginer mecanic, electrician, lăcătuș mecanic, laminorist, marcator piese, vânzător, montator panouri fotovoltaice, operator confecționer, operator producție, lucrător comercial, sudor și zidar.

Constantin Cîtu, directorul AJOFM Olt, a declarat că și marii agenți economici de pe platforma industrială a Slatinei au căutat muncitori.

„Am organizat, astăzi, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, pentru cei interesați de un loc de muncă. La bursa de la Slatina avem 30 de angajatori și la Caracal sunt 11 angajatori. Numărul total de locuri de muncă este de aproximativ 700, din toate domeniile, pentru servicii, producție și comerț. Avem locuri de muncă în bursă inclusiv din partea marilor angajatori de pe platforma industrială”, a precizat Cîtu.

Ionuț Ivan, vicepreședintele Consiliului Județean Olt, a spus că firmele au mari probleme în privința găsirii forței de muncă.

„CJ Olt este prezent, astăzi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. CJ Olt are dialog cu investitorii. Și la noi în județ este o problemă în a găsi forță de muncă. Avem aici 30 de firme, cu aproximativ 700 de locuri, iar la Caracal sunt 11 firme, cu 72 de locuri oferite. Eu sper ca acești angajatori să și găsească forța de muncă necesară. Doar așa noi putem aduce investitori în zona noastră, datorită forței de muncă necesare. Investitorii caută zone în care găsesc forță de muncă”, a declarat Ivan.

Mulți dintre tinerii veniți la bursă, pe lângă faptul că au trecut să își semneze carnetul de șomer, au fost interesați de standul Centrului Militar Județean Olt, care caută soldați ce vor să aibă o carieră militară de viitor.

„Mă gândesc la o carieră militară, sunt atras de faptul că este o meserie serioasă, care cere abilități tehnice. Mă atrage! Și salariul este atractiv”, a declarat un tânăr.

Bursa a fost destinată absolvenților, dar și orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă a putut participa, indiferent de vârstă și de calificarea profesională, prezența fiind gratuită.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți