10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Percheziții în șapte localități din județul Olt, într-un dosar penal de furt de energie electrică. Control judiciar pe numele a trei bărbați

- Advertisement -

UPDATE: Toți cei trei bărbați acuzați de furt de curent electric prin montarea unor dispozitive pe telecomandă, în interiorul contoarelor, contracost, cu ajutorul cărora nu se mai înregistra consumul și nu se mai putea factura, au fost prezentați vineri procurorilor Parchetului Slatina, care au decis lăsarea lor în libertate. Însă, împotriva hoților de energie din Brebeni, Găvănești și Mărunței s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Știrea inițială: Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus joi în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, descinderile fiind efectuate la locuințele unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din șapte localități ale județului Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice.

Perchezițiile s-au deafășurat în municipiile Slatina, Caracal, orașul Piatra Olt și comunele Brebeni, Crâmpoia, Găvănești și Mărunței, iar oamenii legii au stabilit că cei bănuiți de furt au montat în interiorul contoarelor, contracost, un dispozitiv cu telecomandă, scopul fiind de a consuma curent, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea ce s-a consumat.

„Din cercetări a reieșit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

În urma descinderilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite și au condus nouă persoane la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în vederea audierii.

Trei dintre acestea, respectiv trei bărbați din Brebeni, Găvănești și Mărunței, potrivit unor surse doi dintre ei fiind angajați ai unui distribuitor de energie electrică în județ, au fost reținute pentru 24 de ore și încarcerate în Arestul Poliției Olt.

„În urma probatoriului administrat, în aceeași zi, pe numele a trei persoane au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt”, a adăugat reprezentantul IPJ.

În cursul zilei de vineri, 14 octombrie 2022, cei trei hoți de energie electrică urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți