22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Un depozit de legume și fructe din județ, închis de inspectorii sanitar veterinari din cauza neregulilor constatate

- Advertisement -

Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au efectuate în zilele de 12 și 13 octombrie controale la peste 30 de silozuri și un depozit de legume și fructe din județ. În urma verificărilor, depozitul a fost închis din cauza neregulilor constatate.

„Au fost verificate un număr de 34 de unități înregistrate pentru siguranța alimentelor de la nivelul județului Olt, respectiv 33 de depozite de semințe de consum (silozuri n.r.) și un depozit de legume – fructe. În urma controalelor au fost identificate o serie de neconformități, fiind aplicate zece sancțiuni contravenționale, conform HG 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 72.600 lei, și 14 avertismente, conform OG 2/2001, cu modificările ulterioare. S-a aplicat și o sancțiune complementară de suspendare a activității obiectivului depozit legume – fructe, până la remedirea deficiențelor”, transmite DSVSA Olt.

Printre deficiențele constatate de inspectorii sanitar veterinari se numără: stare de întreținere necorespunzătoare a spațiilor, a echipamentelor, igienă necorespunzătoare; depozitare necorespunzătoare a materiilor prime vegetale, fără delimitare fizică între ele; nu există evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare; lipsă program autocontrol, nu au putut fi prezentate buletine de analiză; existența programului autocontrol, dar fără respectarea frecvenței de prelevare a probelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți