11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat de 44 de ani, din Iancu Jianu, reținut după ce a furat bunuri dintr-o fostă sondă petrolieră de pe raza comunei. Polițiștii au dus la audieri zece persoane

- Advertisement -

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut duminică dimineața, pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Iancu Jianu, cercetat pentru furt calificat. În urma unei acțiuni a oamenilor legii de sâmbătă, s-a constatat că acesta ar fi furat bunuri, împreună cu alte persoane, din incinta unei fost parc de extracție țiței de pe raza localității, apoi le-au abandonat într-o pădure și au fugit. Zece persoane au fost, în total, conduse la Poliție pentru a fi audiate, la acțiuni participând mascați și jandarmi.

„În fapt, în dimineața zilei de 15 octombrie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, în timp ce desfășurau activități specifice în comuna Iancu Jianu, au depistat în flagrant mai multe persoane în timp ce sustrăgeau conducte metalice, piese și utilaje petroliere. La vederea polițiștiilor, persoanele au abandonat bunurile și au fugit într-o zonă împădurită din apropiere. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și condus la sediul unității de politie, în vederea audierii, zece persoane cu vârste cuprinse între 16 și 45 de ani, din județul Olt (opt din comuna Iancu Jianu și doi din orașul Balș n.r.)„, au declarat reprezentanții Poliției Olt.

Ca urmare a probatoriului administrat de anchetatori, duminică, 16 octombrie, pe numele unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din comuna Iancu Jianu, a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de luni, 17 octombrie, să fie prezentate unității de parchet competente în vederea dispunerii măsurilor legale.

Societatea prejudiciată a intrat în posesia bunurilor care au fost furate.

„Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și au fost lăsate în custodia societății prejudicate. Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au adăugat cei din Inspectoratul de Poliție Județean.

Activitățile oamenilor legii de sâmbăta au fost desfășurate cu sprijinul lucrătorilor de la Serviciul de Acțiuni Speciale Olt și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți