11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Adrian Bărbulete, șeful învățământului oltean: „Avem asigurări de la Ministerul Educației că nicio școală nu va fi închisă”

- Advertisement -

Având în vedere faptul că facturile la energia electrică și gaze naturale ar putea fi prea mari în această iarnă, deși autoritățile de la Centru au anunțat că vor fi plafonate, mulți părinți, mai ales cei din mediul rural, se întreabă dacă nu cumva conducerile școlilor de la țară vor decide să intre în online, motivând faptul că nu au bani să le achite. Adrian Bărbulete, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, dă asigurări că nu se va întâmpla acest lucru, respectiv instituțiile de învățământ să fie închise, acestea având banii necesari asigurați ca să poată plăti facturile emise pentru utilități.

„Avem asigurări de la Ministerul Educației că nicio școală nu va fi închisă și toate lucrurile ce țin de aspecte organizatorice vor fi soluționate în timp real. În acest moment, nu există nicio temere în acest sens, de a fi închise școli, unitățile de învățământ își desfășoară activitatea cu program față în față. Facturile au fost plafonate la nivel național pentru instituțiile de învățământ și nu avem niciun fel de suspiciune ca se vor închide școlile. Vor exista bani pentru plata tuturor facturilor, pentru că este importantă educația copiilor noștri și ceea ce ducem mai departe, în viitor. De la nivelul unităților de învățământ din județul Olt (inclusiv cele din mediul rural ce se încălzesc cu lemne sau au centrale pe peleți n.r.) nu am niciun semnal că nu își pot desfășura activitatea în condiții normale”, a spus Bărbulete, șeful învățământului oltean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți