8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sute de olimpici ai Oltului, premiați în cadrul unei festivități organizată de CJ

- Advertisement -

Sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Băran” din municipiul Slatina a fost marți după-amiază gazdă a unei festivități de premiere a elevilor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare de specialitate, organizată de Consiliul Județean Olt, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Olt. Peste 750 de premii s-au acordat în total elevilor și profesorilor îndrumători, cuantumul acestora fiind de aproximativ 181.000 de lei.

Marius Oprescu, președintele CJ, Ionuț Ivan, vicepreședintele aceleiași instituții, Adrian Bărbulete, inspectorul școlar general al ISJ Olt, și Ilie Brăileanu, directorul Palatului „Adrian Băran” Slatina, s-au numărat printre invitații prezenți la evenimentul dedicat elevilor și dascălilor cu performanțe la învățătură.

„A devenit o tradiție. Din toate acțiunile noastre, dacă măcar un copil este motivat, să știți că acțiunea noastră este un câștig și o considerăm una de succes. De fiecare dată încercăm să fim prezenți în motivarea elevilor și a profesiorilor, în același timp, de a obține rezultate la olimpiadele școlare. Astăzi, avem 758 de premii pe care le acordăm elevilor și cadrelor didactice, 454 fiind doar pentru copii, însumând în total peste 180.000 de lei”, a declarat Oprescu, președintele forului județean.

Adrian Bărbulete, șeful învățământului oltean, a spus că anul acesta sunt mai mulți olimpici premiați: „Suntem bucuroși să premiem un număr cât mai mare de elevi și profesori ce au dat dovadă de profesionalism și devotament în pregătirea lor. Mulțumim CJ Olt că a știut să ducă mai departe această tradiție, de a recompensa calitatea și rezultatele deosebite. Ne-am bucura să putem spune în anii următori că suntem cei mai buni. Orice lucru bun trebuie promovat și trebuie respectat și premiat. Nicio muncă nu trebuie să rămână nerecompensată”.

Printre elevii premiați a fost și Alexandru Prina de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, care este și președintele Consiliului Județean al Elevilor Olt, acesta mulțumind autorităților pentru respectul acordat.

„Vreau să vă mulțumesc că ne-ați oferit un gram de respect, pe care chiar consider că îl merităm. Nu suntem roboți, suntem oameni cu sentimente, pasiuni și chiar vă mulțumesc, în numele tuturor elevilor, că ne respectați și ați făcut o tradiție din acest eveniment”, a declarat tânărul.

Au fost acordate premii cu rezultate bune la olimpiadele de Matematică, Informatică, Limba Română, Latină, Limbi Străine, Tehnologie, Biologie, Chimie, Fizică, Geografie, Religie, Muzică, Arte și Sport, iar între oferirea acestea au fost intercalate momente artistice muzicale și de dans oferite de cursanții Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți