7.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de olteni cu viroze și pneumonii, internați în spital săptămâna trecută

- Advertisement -

Direcția de Sănătate Publică Olt anunță că în săptămâna 10 – 16 octombrie au fost peste 1.200 de persoane din județ ce au foat diagnosticate de medici cu infecții respiratorii acute sau infecții respiratorii acute severe, iar zeci dintre aceștia au necesitat și internat în ina dintre unitățile sanitare cu paturi oltene.

Concret, săptămâna trecută s-au înregistrat 866 cazuri de viroze, cu 31 de pacienți internați în spital, și 380 cazuri de pneumonii cu 48 de internați.

Perioada de supraveghere a gripei, infecțiilor respiratorii acute și infecțiilor respiratorii acute severe, pentru sezonul rece 2022 – 2023, a început pe 3 octombrie 2022, iar DSP reamintește oltenilor că vaccinarea antigripală rămâne cea mai sigură și eficientă măsură profilactică.

Pentru această iarnă, specialiștii DSP Olt au catagrafiat 34.991 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal. Din cele peste 31.000 de doze primite, deja s-au administrat aproximativ 20.000.

„Din achiziția Ministerului Sănătății, până în prezent ne-au fost distribuite 31.027 doze de vaccin gripal în două tranșe, pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc. Din cantitatea distribuită unităților medicale vaccinatoare, până la această dată s-au administrat 19.974 doze”, spun reprezentanții direcției.

Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziția este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți