20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

ANM: Vreme în general caldă şi ploi puţine pe parcursul următoarelor două săptămâni

- Advertisement -

Ultima săptămână din luna octombrie şi primele zile din noiembrie vor aduce o vreme, în general, caldă în aproape toate regiunile, în timp ce, din punct de vedere pluviometric, ploile vor fi în mare parte slabe cantitativ şi se vor semnala pe arii restrânse, relevă prognoza valabilă pentru perioada 24 octombrie – 6 noiembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele două zile (24 şi 25 octombrie), vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime în medie de 24 – 26 de grade, după care până la sfârşitul lunii octombrie media acestora, deşi va fi în scădere spre valori de 20 – 21 de grade, va continua să fie mai ridicată decât cea specifică perioadei. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit va fi şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 15 şi 18 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante şi se vor situa în medie între 5 şi 7 grade, exceptând primele nopţi (24-28 octombrie) când vor fi mai ridicate spre 8 – 10 grade. Regimul pluviometric va fi, în general, deficitar, ploi slabe cantitativ vor fi pe arii restrânse în 25 octombrie şi, posibil, după data de 1 noiembrie.

În Crişana, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi (24 octombrie), când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 24 de grade, după care până la sfârşitul lunii octombrie mediile acestora, deşi în scădere spre valori de 19 – 20 de grade, vor continua să situeze peste cele specifice perioadei. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se preconizează şi pentru cea de-a doua săptămână, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 14 şi 16 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 4 şi 6 grade, mai puţin în primele nopţi (24-28 octombrie), când vor fi mai ridicate la medii de 8 – 10 grade. Ploi slabe cantitativ şi pe arii restrânse se vor semnala în 25 şi 26 octombrie, dar cu o probabilitate ridicată şi la începutul lunii noiembrie.

În Transilvania, până la finalul lunii octombrie, vremea va fi caldă, cu medii ale maximelor termice de 18 – 20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 şi 25 octombrie. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se estimează şi pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 şi 16 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante şi se vor situa în medie între 2 şi 5 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 25-27 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 6 – 10 grade. Local, ploi slabe se vor semnala în zilele de 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Maramureş, vremea va fi caldă până la sfârşitul lunii octombrie, cu medii ale maximelor termice de 16 – 19 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 şi 25 octombrie. O vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit se estimează şi pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 şi 14 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 4 şi 7 grade, exceptând nopţile de 25 şi 26 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 10 grade. Temporar, va ploua în general moderat cantitativ în 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Moldova, prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obişnuit, astfel că media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 18 şi 20 de grade, mai puţin pe 25 octombrie, când aceasta va tinde spre 22 de grade. Valorile termice diurne se vor situa uşor peste normalul perioadei şi în cea de-a doua săptămână, când vor fi în medie cuprinse între 12 şi 15 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi constante şi se vor situa în medie între 4 şi 6 grade, cu excepţia nopţilor de 25 şi 26 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 9 – 11 grade. Local şi temporar, va ploua în general slab cantitativ în 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse şi pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

În Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în mare parte din intervalul de referinţă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 15 şi 18 grade. Totuşi,în perioada 24 – 27 octombrie, în partea continentală a regiunii, va fi deosebit de cald, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 20 şi 24 de grade. O posibilă răcire a vremii ar putea să se producă în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa, în medie, între 7 şi 9 grade, exceptând nopţile din perioada 24-27 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 10 – 14 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, iar trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie şi la începutul lunii noiembrie.

În Muntenia, pe tot parcursul intervalului de referinţă, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16 şi 20 de grade, cu excepţia perioadei 24 – 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22 şi 26 de grade. Temperaturile nocturne vor fi constante şi se vor situa în medie între 4 şi 7 grade, mai puţin în nopţile din perioada 25-28 octombrie, când vor fi mai ridicate, spre medii de 8 – 12 grade. Din punct de vedere pluviometric vor fi posibile ploi slabe doar la începutul lunii noiembrie.

În Oltenia, vremea va fi caldă pe tot parcursul intervalului de referinţă, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16 şi 20 de grade, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22 şi 25 de grade. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 4 şi 7 grade, cu excepţia primelor nopţi (perioada 24-28 octombrie), când vor fi mai ridicate, spre medii de 8 – 12 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie şi la începutul lunii noiembrie.

La munte, valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în prima săptămână şi la începutul celei de-a doua, când va fi mult mai cald decât în mod obişnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10 şi 14 grade. Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6 – 8 grade. Temperaturile nocturne vor fi, în general, constante şi se vor situa în medie între 0 şi 4 grade şi doar în nopţile de 25 şi 26 octombrie valorile vor fi mai ridicate, cu medii de 6 – 8 grade. Local şi temporar, va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 şi 26 octombrie, dar pe arii restrânse şi în cea de-a doua săptămână.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți