19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Concursul „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu”, la o nouă ediție. Primăria a anunțat premiile acordate anul acesta

- Advertisement -

Concursul de creație literară și arte vizuale „Slatina. Acasă la Eugen Ionescu” este organizat și anul acesta de Primăria Slatina, ediția a XI-a urmând a se deafășura în perioada 14 noiembrie – 14 decembrie 2022. Suma aprobată pentru această ediție este de 15.000 de lei, premiile pe care urmează a le primi elevii câștigători, care pot fi de la clasa a V-a până la clasa a XII-a din școlile slătinene, fiind în bani.

Pe baza punctajului final, organizatorii au de acordat următoarele premii: Secţiunea creaţie literară – premiul I – 1.000 lei; premiul II – 600 lei; premiul III – 400 de lei; premiul de popularitate – 200 de lei, iar la secțiunea artă vizuală – premiul I – 1.000 lei; premiul II – 600 lei; premirul III – 400 lei; premiul de popularitate – 200 lei.

Un concurs literar, în care elevii vor redacta un eseu literar, pornind de la o piesă a lui Eugen Ionescu, este doar prima secțiune a manifestării culturale, iar cea de-a doua este o întrecere de pictură, colaj sau grafică pe calculator, unde elevii trebuie să imagineze şi să exprime vizual ceea ce le sugerează un fragment dintr-o operă a scriitorului român, aceasta fiind stabilită dinainte.

Tematica de concurs este diferită la ambele secțiuni, fiind pe două niveluri stabilite în funcţie de stadiul de pregătire a elevilor, astfel: nivelul I – elevi din clasele V – VIII (secțiunea eseu literar); nivelul I – elevi din clasele V – VIII (secțiunea artă grafică); nivelul II – elevi din clasele IX-XII (secțiunea eseu literar); nivelul II – elevi din clasele IX-XII (secțiunea artă grafică).

10 noiembrie 2022 este ziua până când se pot face înscrierile, 29 noiembrie – 9 decembrie perioada de evaluare a lucrărilor, premianții urmând a fi anunțați ulterior.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți