19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slatina intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă. A început montarea iluminatului festiv

- Advertisement -

Încet, dar sigur, și municipiul reședință a județului Olt intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă, angajații de la Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei Slatina fiind prezenți deja pe principala arteră a urbei, bulevardul Alexandru Ioan Cuza, cu montarea instalațiilor multicolore.

Pentru început, sunt montate instalațiile din anii anteriori, însă reprezentanții municipalității spun că vor exista și noi ornamente care le vor înlocui pe cele vechi. Ca și în ultimii ani, Parcul Tineretului va fi acoperit și acesta cu ghirlande de lumini.

„A început montajul iluminatului festiv. Vor fi montate aceleași instalații pe aceleași artere rutiere, aceleași figurine și ornamente, ca în anii trecuți, fiind montate și în Parcul Tineretului. În cazul în care vor fi achiziționate noi lumini, acestea se vor monta în parc”, a declarat Bogdan Andreiana, inspector DASIP Slatina.

Primăria va achiziționa și podoabe multicolore noi, săptămâna aceasta urmând a se încheia o licitație derulată în acest sens. Acestea vor fi puse pe A. I. Cuza, între sensul giratoriu de la Casa de Cultură a Tineretului și sensul giratoriu din zona Gării Slatina.

„Suntem în proces de licitație pentru achiziționare unor instalații pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la gară și sensul giratoriu de la Vălcea, pe bulevadrul A. I. Cuza, și în Parcul Tineretului. Vor fi înlocuite instalațiile veche, care sunt defecte, cu unele noi, iar asta depinde foarte mult de cum va evolua procesul de desfășurare a licitației”, a adăugat reprezentantul DASIP.

Momentan, sunt foarte puține echipe care se ocupă cu montarea beculețelor colorate ce vor ilumina străzile Slatinei de Crăciun și Anul Nou, iar acest lucru a fost demarat de acum pentru că se dorește ca totul să fie gata până la data de 1 Decembrie, când românii sărbătoresc Ziua Națională a Românii. Municipalitatea anunță că luminițele multicolore se vor aprinde atunci. Ultima dată când Primăria Slatina a organizat licitație pentru cumpărarea de podoape noi a fost anul 2019.

Sursă foto: Târgul de Crăciun Slatina (Grup Facebook). Este ultima ediție a târgului organizat de municipalitate, având în vedere că în anii 2020 și 2021 acesta nu a avut loc din cauza restricțiilor impuse de pandemia COVID.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți