13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident de circulație cu 14 victime pe Centura ocolitoare a Caracalului. Din fericire a fost doar scenariul unui exercițiu al ISU Olt

- Advertisement -

În cadrul unui exercițiu desfășurat joi pe Centura ocolitoare a municipiului Caracal, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au testat planul roșu de intervenție. 14 victime au rezultat în urma coliziunii dintre o autoutilitară, un microbuz și o mașină, iar patru dintre acestea au rămas încarcerate, două fiind în scop cardiac.

Din fericire, a fost vorba doar despre scenariul unui exercițiu pe care pompierii l-au desfășurat împreună cu alte zeci de forțe de ordine.

„Conform scenariului, în urma unui accident rutier produs între o autoutilitară încărcată cu produse farmaceutice, un microbuz și un autoturism rezultă un număr de 14 victime, dintre care patru persoane sunt încarcerate, două fiind în stop cardio-respirator, iar restul victimelor prezentând diverse traumatisme. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul judeţului Olt s-a activat planul roşu de intervenţie. La locul evenimentului s-au deplasat șapte echipaje de prim ajutor din cadrul SMURD Olt, autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru descarcerare, cu punctul medical avansat, punctul de comandă mobil, dar și mai multe autospeciale de stingere și pentru primă intervenție.
De asemenea, la locul evenimentului au acționat echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Olt, Inspectoratului de Poliție Olt, Inspectoratului de Jandarmi Olt și Serviciul de Medicină Legală Olt. Exercițiul s-a desfășurat cu sprijinul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Caracal”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Sursa citată mai spune că răniții au fost extrași din autoturismele avariate, s-a executat triajul acestora de medicul de pe Ambulanță și au fost transportate spre punctul medical avansat.

Din scenariu mai reiese că, după triaj, victimele au ajuns la spitale din Craiova, Slatina și Caracal.

„În urma triajului, directorul de salvări medicale stabilește ca victimele să fie transportate la spitalele Craiova, Slatina și Caracal”, a mai spus Băsășteanu, care a adăugat că astfel de exerciții, organizate periodic, au scopul principal asigurarea unui răspuns coordonat în cazul producerii unor accidente rutiere cu victime multiple.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți