18.6 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accident rutier pe breteaua de legătură a DEx 12, la intrarea în orașul Balș. Două autoturisme implicate, mai multe persoane rănite

- Advertisement -

Accident de circulație grav produs, sâmbătă seara, pe breteaua de legătură a Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, la intrarea în orașul Balș. Două autoturisme s-au ciocnit violent, iar în urma impactului traficul în zonă a fost complet blocat, iar mai multe persoane au fost rănite și au necesitat îngrijiri medicale de urgență, fiind transportate și la spital.

Traficul rutier a fost deviat pe o rută ocolitoare, respectiv DN 65 – E 574.

„În aceste momente, traficul rutier către Drumul Expres (DEx) 12 este blocat total, la intrarea în orașul Balș, din cauza unui eveniment rutier. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului. Traficul rutier de pe DEx 12 va fi deviat prin orașul Balș, pe Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, sectorul de drum cuprins între sensurile giratorii de la intrarea în orașul Balș spre Drumul Expres 12 fiind blocat”, a declarat Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Sursă foto: Amator

Din primele informații, două mașini s-au lovit violent și cel puțin cinci persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor, fiind duse la spital.

Cum s-a produs accidentul. Cinci persoane au ajuns la spital, fiind vorba de doi părinți și cei trei copii ai lor

Polițiștii rutieri au făcut cercetări la locul accidentului și au stabilit modalitatea în care acesta s-a petrecut.

„La data de 29 octombrie, în jurul orei 19:10, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe breteaua de acces a Drumului Expres 12 (DEx12), la intrarea în orașul Balș. La fața locului, s-au deplasat polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Balș. Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că în eveniment au fost implicate două autoturisme, respectiv un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din municipiul București, și un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. În urma evenimentului rutier, cinci persoane au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportate la Spitalul Orășenesc Balș”, a declarat Șerban.

Toți cei cinci răniți sunt membri ai unei aingure familii și se aflau în aceeași mașină, fiind vorba de un tată, o mamă și cei trei copii ai lor. Printre cei care au acordat primul ajutor victimelor au fost și pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt.

„În urma accidentului produs pe Drumul Expres 12, au rezultat cinci victime, doi adulți și trei copii. Toate victimele erau conștiente și cooperante și au fost transportate la Compartimentul Urgențe al Spitalului Balș. La fața locului au acționat echipaje SMURD Balș și Slatina, un echipaj pentru descarcerare din cadrul Detașamentului Slatina și o autospecială de stingere, prevăzută cu accesorii pentru descarcerare. De asemenea, au intervenit și două echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt. În urma evenimentului, șoferul unuia dintre autoturisme, în vârstă de 43 de ani, din București, a rămas încarcerat și a fost extras cu ajutorul accesoriilor specifice”, a spus Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Ulterior, cei cinci răniți din urma accidentului au fost transferați la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina. „Tatăl era politraumatizat, iar mama și cei trei copii fără rani sau traumatisme care să le pună viața în pericol”, a adăugat reprezentantul pompierilor.

Potrivit unor surse, accidentul s-ar fi produs pe fondul intrării pe contrasens a unuia dintre autoturisme, care a lovit violent cealaltă mașină.

Tânărul de 22 de ani a fost testat de polițiștii rutieri cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar bărbatului de 43 de ani urmează a-i fi recoltate mostre biologice de sânge la unitatea spitalicească.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în cauză fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

În jurul orei 22:00, s-a reluat circulația rutieră, în condiții normale, pe ambele sensuri de deplasare, pe sectorul de drum blocat de pe breteaua de acces a DEx 12.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți