7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 500 de amenzi date de polițiști în doar trei zile. Zeci de șoferi au rămas fără permisul auto

- Advertisement -

Polițiștii din Inspectoratul de Poliție Județean Olt au desfășurat în ultimele trei zile activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. Peste 500 de amenzi în cuantum de aproape 110.000 de lei au fost date în această perioadă, iar zeci de conducători auto au rămas fără permis.

„În cadrul activităţilor desfăşurate între 29 și 31 octombrie au fost aplicate 524 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 110.000 de lei. Pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 27 de permise de conducere şi 17 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat și opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

În această perioadă, polițiștii rutieri au întocmit două dosare penale pe numele unor șoferi depistați în trafic într-o stare avansată de ebrietate.

În ziua de 30 octombrie, în jurul orei 20:10, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Valea Mare, un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din comuna Mica, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,94 miligrame pe litru (mg/l) alcool pur în aerul expirat.

Și în după-amiaza zilei de luni, 31 octombrie, în jurul orei 12:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Slatina, au depistat pe strada Pitești, din Slatina, un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, bărbații au fost conduși la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, pe numele acestora polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți