7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noi bilete de tratament pentru beneficiarii din județul Olt. Bala și Băile Olănești, printre stațiunile balneare cu locuri disponibile

- Advertisement -

Casa Județeană de Pensii Olt transmite că i-au fost repartizate un nou lot de bilete de tratament balnear, aferente celei de-a 17-a serii din acest an. În total, sunt 55 de bilete, 42 dintre ele fiind alocate în mod automat pe baza cererilor depuse de catre persoanele interesate. Printre stațiunile balneare cu locuri vacante se numără Bala și Băile Olănești.

Data de prezentare în stațiune pentru biletele din această serie este în perioada 16 – 19 noiembrie 2022, cele mai multe dintre biletele de tratament fiind repartizate în Bala – 18, Olănești – 12 și câte patru în Amara și Pucioasa. Perioada sejurului este de 16 zile și include cazare, masă și tratament balnear.

Biletele rămase nealocate sunt în stațiunle Amara și Buziaș.

„Lista cererilor aprobate este afișată la sediul CJP Olt, cât și pe pagina de internet a instituției. Biletele de tratament se pot ridica până pe data de 10 noiembrie, inclusiv, iar biletele de tratament nevalorificate vor fi redistribuite pe data de 14 noiembrie”, spune Claudia Măldăreanu, purtător de cuvânt al Casei de Pensii Olt.

Beneficiari ai biletelor de tratament balnear pot fi pensionarii sistemului public de pensii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii. În cazul pensionarilor contribuția individuală este de 50% din pensie, dar nu mai mult decât costul integral al biletului – aproximativ 2.000 de lei, iar în cazul asiguraților contribuția este de 50% din valoarea biletului, dacă veniturile brute lunare sunt mai mici decât salariul mediu brut pe economie. În caz contrar, biletul este achitat integral de aceștia.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți