17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

ANI. Consilier județean PSD în cadrul CJ Olt, în incompatibilitate. A fost sesizat Parchetul Înaltei Curți

- Advertisement -

Adrian Iordache, consilier județean din partea Partidului Social Democrat în cadrul Consiliului Județean Olt, este cercetat de Agenția Națională de Integritate. Acesta se află în stare de incompatibilitate după ce în perioada mandatului trecut de ales al județului, dar și în timpul actualului mandat, a încheiat două contracte de prestări servicii cu DGASPC Olt, instituție din subordinea CJ Olt. Având în vedere aceste aspecte, ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curți.   

Contractele au fost încheiate de firma unde consilierul județean PSD este asociat și administrator, iar soția acestuia asociat.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatelor de consilier județean 2016 – 2020, respectiv 2020 – prezent, întrucât societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și administrator, iar soția sa calitatea de asociat, a încheiat două contracte de prestări servicii cu Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Olt, instituție publică aflată în subordinea CJ Olt. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile articolul 90, alineatele 1 și 2 din Legea 161/2003”, se precizează în comunicatul remis luni, 7 noiembrie, de ANI.

Potrivit articolului 90, alineatele 1 și 2 din Legea 161/2003, „(1) (…) consilierii județeni (…) nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse (…). (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local”.

ANI a sesizat Parchetul Înaltei Curți, în privința alesului județean din partea PSD existând indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

„Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de Adrian Iordache a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din CodulPenal, întrucât acesta nu a declarat în cuprinsul declarațiilor de interese depuse în perioada exercitării mandatelor de consilier județean, contracte de prestări servicii aflate în derulare sau obținute în timpul exercitării funcției publice, în valoare de aproximativ 2.000.000 lei”, mai transmit reprezentanții instituției.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți