8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul social democrat Emil Albotă: „Lista de medicamente compensate și gratuite se extinde, din nou, de la 1 decembrie”

- Advertisement -

Deputatul PSD de Olt Emil Albotă a anunțat recent că este pentru a treia oară, în acest an, când ministrul social al Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate. Parlamentarul spune că 21 de molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, Parkinson, insuficiență cardiacă, boli endocrine și metabolice, afecțiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar și amiotrofie spinală musculară – vor fi disponibile gratuit sau compensat, începând cu data de 1 decembrie 2022.

Celelalte două actualizări au vizat introducerea pe lista de medicamente compensate și gratuite a altor peste 50 de moleculte inovative atât de necesare celor care suferă de diverse afecțiuni. De aceea, politicianul consideră că în contextul social actual domeniul Sănătății trebuie tratat cu maximă atenție.

„Celelalte două actualizări, din ianuarie și martie, au vizat introducerea a 20, respectiv a 34 molecule inovative destinate pacienților cu afecțiuni neurologice, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom), diabet zaharat, -hemofilie/talasemie, hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar, leucemii și limfoame, muscoviscidoză, hipertensiune arterială, hepatite cronice, psoriazis cronic sever, poliartrită reumatoidă. Într-un context social dificil dominat de conflictul de la graniță și creșterea prețurilor la energie și alimente, domeniul Sănătății trebuie tratat cu maximă atenție, în sensul creșterii accesului pacienților la servicii medicale mai bune și la tratamente de ultimă generație”, a subliniat deputatul social democrat Emil Albotă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți