10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șoferi cu dosare penale după ce polițiștii olteni i-au oprit în trafic. Erau băuți bine

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat și la sfârșitul săptămânii trecute, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, scopul raziilor fiind acela de a crește gradul de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Iar astfel de șoferi prinși pe picior greșit nu au fost puțini la număr, oamenii legii dând în total peste 600 de amenzi de aproximativ 135.000 de lei. Peste 50 dintre ei au rămas și fără permisul auto, iar cei mai mulți pentru că au apăsat prea tare pedala de accelarație. Au fost și 13 conducători auto găsiți la volan în stare de ebrietate, trei dintre ei alegându-se și cu dosar penal. 

„În cadrul activităților, au fost aplicate 606 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 135.000 de lei. Pentru abaterile constatate, au fost reținute 57 de permise de conducere, dintre care 33 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 13 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 11 pentru alte abateri. De asemenea, au mai fost reținute 32 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

16 infracțiuni constatate, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate sau a altor substanțe

Polițiștii olteni au constatat în week-end și 16 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, trei pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, două pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și patru alte infracțiuni.

Duminică, 6 noiembrie, în jurul orei 20:40, polițiștii Poliției Caracal au depistat pe strada Radu Șerban, din municipiul Caracal, un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caracal, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În aceeași seară, dar în jurul orei 22:00, polițiștii Poliției Scornicești au oprit în trafic, pe strada Liliacului, din orașul Scornicești, un tânăr, în vârstă de 27 de ani, din comuna Poboru. Acesta conducea un autoturism fără a deține permis de conducere și avea o concentrație alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Olteanul a fost dus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Iar cu o noapte înainte, respectiv sâmbătă, 5 noiembrie, în jurul orei 23:20, polițiștii Poliției Drăgănești Olt au depistat și ei un conducător auto băut. Pe strada Parcului, din orașul Drăgănești Olt, au tras pe dreapta un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din comuna Stoicănești, care conducea un autoturism având o concentrație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliței Române, polițiștii au constatat faptul că autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată și nu avea încheiată o poliță RCA valabilă. Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au sancționat contravențional conducătorul auto, cu amendă, în valoare de 1.305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. Totodată, pe numele bărbatului a fost întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți