3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

CAS Olt: 21 de medicamente noi pe lista celor compensate. Cele mai multe sunt pentru pacienții oncologici

- Advertisement -

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt transmit că, în vederea creşterii accesului pacienţilor la tratamente inovative, lista medicamentelor compensate a fost extinsă. Astfel, prin Hotărârea de Guvern din 2 noiembrie 2022, nu mai puțin de 21 de molecule au fost introduse în Lista care cuprinde denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Opt dintre noile medicamente care au intrat pe lista celor compensate sunt destinate pacienților oncologici.

„Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 21 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, Parkinson, insuficiență cardiacă, boli endocrine și metabolice, afecțiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar și amiotrofie spinală musculară. Cele mai multe medicamente nou introduse în listă, respectiv opt, sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice. Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 decembrie 2022”, precizează reprezentanții CAS.

Este pentru a treia oară în acest an când lista este actualizată, celelalte două, din lunile ianuarie și martie, vizând introducerea pe lista de medicamente compensate și gratuite a altor 54 de molecule inovative destinate pacienților cu afecțiuni neurologice, ciroză biliară, boli endocrine și metabolice, boli cronice ale rinichiului, boli degenerative ale ochiului (glaucom), diabet zaharat, hemofilie/talasemie, hipertensiune pulmonară, amiotrofie spinală, amiloidoză și angioedem ereditar, leucemii și limfoame, muscoviscidoză, hipertensiune arterială, hepatite cronice, psoriazis cronic sever, poliartrită reumatoidă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți