9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 1.200 de olteni diagnosticați cu viroze și pneumonii într-o săptămână. Numărul vaccinaților antigripal a ajuns la 27.160

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt continuă să supravegheze cazurile de gripă, infecții respiratorii acute și infecții respiratorii acute severe înregistrate în județ, iar în prima săptămână a acestei luni au fost nu mai puțin de peste 1.200 de olteni diagnosticați cu viroze și pneumonii. Iar numărul celo vaccinați a crescut la 27.160.

Din totalul persoanelor diagnosticate cu ARI și SARI, 80 au necesitat și tratament de specialitate în diverse unități spitalicești cu paturi din Olt, printre acestea și Spitalul Județean de Urgență Slatina (foto).

„În prima săptămână a lunii noiembrie 2022 s-au înregistrat 877 cazuri de infecții respiratorii acute cu 19 internări și 332 cazuri de pneumonii cu 61 internări”, a declarat Gabriela Gogiu, purtător de cuvânt al DSP Olt.

Pentru sezonul rece 2022 – 2023, DSP Olt a catagrafiat 34.991 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.
Din achiziția Ministerului Sănătății, până în prezent au fost distribuite județului 31.027 doze de vaccin gripal, în două tranșe, pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc.

Iar din cantitatea distribuită unităților medicale vaccinatoare, până la această dată s-au administrat 27.160 doze.

DSP Olt transmite încă odată că cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă este vaccinarea antigripală. Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziția este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți