10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Autoritățile din Caracal marchează 484 de ani de atestare documentară prin diverse manifestări culturale

- Advertisement -

An de an, în luna noiembrie este prilej de sărbătoare pentru locuitorii municipiului Caracal. În 2022, mai precis pe 17 noiembrie, se împlinesc 484 de ani de la prima atestare documentară a localității, iar în urmă cu 28 de ani Caracalul a fost ridicat la rang de municipiu. De aceea, în perioada 15 – 19 noiembrie, autoritățile caracalenen marchează cele două evenimente prin organizarea unor manifestări culturale.

„În 17 noiembrie 1538, Caracal a fost menționat pentru prima dată într-un hrisov, iar pe 24 noiembrie 1994, Caracal a fost ridicat la rang de municipiu prin Legea nr. 104/24 noiembrie 1994. Cu ocazia împlinirii a 484 de ani de atestare documentară, în perioada 15 – 19 noiembrie vă invităm să vă lăsați pașii purtați de cărarea istoriei locale, de cultura Romanațiului și de arta spectacolului manifestată sub variate forme”, spun organizatorii.

Locul de desfășurare a evenimentelor este Teatrul Național „Ștefan Iordache” Caracal, iar prețul biletelor spectacolelor de teatru pentru copii este 10 lei. Acestea pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Teatrului Național Caracal înainte de începerea spectacolelor.

Printre piesele puse în scenă pentru copiii caracaleni se numără „De-aș fi Scufița Roșie” și „Povestea lui Peter Pan”.

Totodată, din cadrul Zilelor Municipiului Caracal mai fac parte concursul de skandenberg între liceele din Caracal, pe platoul din fața Primăriei, spectacolul folcloric susținut de Ansamblul Folcloric „Romanați”, aniversarea Zilei Seniorilor Caracaleni cu un spectacol muzical umoristic al Grupului Vouă pentru cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie și festivitatea de premiere a Festivalului de poezie „Virgil Carianopol”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți