10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Dolj: Trasee cu obstacole realizate de studenţi în Parcul Tineretului, cu sprijinul militarilor americani de la baza Deveselu

- Advertisement -

Primăria municipiului Craiova, Universitatea din Craiova, Naval Suport Facility Deveselu şi Centrul de Resurse şi Angajament Ford (CRAF) au inaugurat, sâmbătă, în Parcul Tineretului din Craiova, două trasee cu obstacole destinate testării limitelor, realizate prin proiectul „Basecamp”.

Potrivit Primăriei Craiova, cele două trasee cu specific militar realizate prin proiectul „Basecamp” stârnesc temeri şi testează limite atât de natură fizică, cât şi de natură psihologică.

„Ideea proiectului a pornit de la un grup de studenţi ai Universităţii din Craiova şi a fost dezvoltată cu sprijinul specialiştilor americani din cadrul Naval Suport Facility Deveselu, care au pus la dispoziţie machetele grafice, planurile de realizare a traseelor şi experienţa unor militari de carieră. „Basecamp” este locul unde dorinţa de a experimenta întâlneşte nevoia de autodepăşire. În timp ce traseul la înălţime stârneşte curiozitatea ca mijloc de divertisment în care tot ceea ce contează este să ajungi la final, traseul realizat la sol ce are puternice influenţe din zona militară îţi oferă posibilitatea de a-ţi măsura rezultatele şi de a le raporta la timpii reuşiţi de militari români şi străini, special antrenaţi în acest sens”, a informat sursa citată.

Primăria municipiului Craiova a pus la dispoziţie amplasamentul necesar pentru dezvoltarea acestui proiect, în timp ce RAADPFL a contribuit prin amenajarea propriu-zisă.

Sursă foto: Lia Olguța Vasilescu – primar Craiova (Facebook)

Proiectul ‘Basecamp’ a fost finanţat prin Centrul de Resurse şi Angajament Ford (CRAF). CRAF a fost creat în 2015 şi este rezultatul colaborării dintre Primăria Municipiului Craiova, Ford Motor Company Fund şi Asociaţia Pentru Educaţie SV Oltenia (EDUCOL), fiind singurul centru Ford de această natură din Europa.

Acesta este al doilea proiect realizat de Primăria Craiova împreună cu Universitatea din Craiova, cu idei ale studenţilor care sunt puse în practică de municipalitate.

„Am pus la dispoziţie această suprafaţă de parc, angajaţii noştri de la RADPFL au ajutat ca să se poată organiza aceste trasee şi ne bucurăm că Ambasada SUA a considerat că oraşul cu care trebuie să înceapă expoziţia de fotografii care se va plimba în întreaga ţară despre parteneriatul România – SUA trebuie să fie Craiova, de data aceasta un exemplu concret de colaborare cu Baza Americană de la Deveselu, Universitatea din Craiova şi Compania Ford, care au adus la acest nivel acest parteneriat”, susţin reprezentanţii Primăriei Craiova.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți