10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Polițiștii, mascații și jandarmii olteni, acțiune nocturnă în stradă. Peste 220 de persoane legitimate, 11 societăți de săli de jocuri de noroc și 130 de vehicule controlate

- Advertisement -

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 20:00 – 02:00, în municipiul Slatina și localitățile limitrofe, polițiștii olteni au organizat o razie, cu efective mărite, pentru a asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Oamenii legii, împreună cu mascații și jandarmii, au luat cu asalt barurile, cluburile de noapte și societățile cu profil de săli de jocuri de noroc, însă au fost prezenți și pe străzi pentru a combate faptele antisociale, dar și pentru a-i prinde pe șoferii care încalcă regulile de circulație. Peste 220 de persoane au fost legitimate, fiind controlate și 11 firme, dar și 130 de autovehicule. S-au dat și aproximativ 80 de amenzi, în cuantum de peste 32.000 de lei, peste 60 fiind pentru încălcarea OUG 195 din anul 2002.

„În cadrul acțiunii, au fost angrenați 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Alături de polițiști s-au aflat și opt jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri, cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice. În cadrul activităților desfășurate, au fost verificate și legitimate 224 de persoane, fiind verificate și controlate 11 societăți comerciale, dar și 130 de autovehicule”, a declarat Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Pentru abaterile constatate, oamenii legii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.535 de lei, iar dintre 62 dintre sancțiunile date au fost pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 20.235 de lei, zece pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 3.400 de lei, patru pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 5.900 de lei, și două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 3.000 de lei.

Iar pentru abaterile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 13 permise de conducere, 15 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu număr de înmatriculare și au constatat cinci infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror evenimente negative.

Conducător auto în stare avansată de ebrietate

La miezul nopții de 12 spre 13 noiembrie, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Perieți au depistat pe Drumul Județean 657, în comuna Valea Mare, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți