22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Copiii din Caracal se vor distra pe un patinoar ecologic, de sărbători. Obiectivul poate fi folosit și vara, fiind mutat în parc

- Advertisement -

Dacă în municipiul Slatina patinoarul din curtea Corpului B al Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” nu a mai fost pus în funcțiune, în ultimii ani, din cauza temperaturilor ridicate de pe perioada sezonului rece, iată că în această iarnă cei care se vor bucura de un patinoar, însă unul special, vor fi copiii, dar și adulții, din municipiul Caracal. Autotitățile caracalene au cumpărat un patinoar după modelul celui de la Oradea, iar acesta nu va fi deschis doar în sezonul rece, ci și în celelalte anotimpuri ale anului. Este unul ecologic, care nu folosește apă și curent electric pentru ca suprafața să înghețe și să devină lucioasă.

Patinoarul urmează a fi amplasat în fața Primăriei Caracal în jurul datei de 25 noiembrie, pentru ca deschiderea sa să aibă loc pe 1 decembrie, când se deschide și Târgul de Crăciun, majoritatea arterelor urbei, dar și Platoul Administrativ, bucurându-se și anul acesta de iluminat specific sărbătorilor de iarnă.

„Este un patinoar special, ca cel din Oradea. Va fi amplasat în fața Primăriei pe 25 noiembrie, iar pe 1 decembrie va fi deschis odată cu Târgul de Crăciun. Oferta a fost publicată pe ghidul primăriilor cu 130.000 de euro, dar noi am negociat”, a declarat Ion Doldurea, primarul Caracalului, citat de PTV Oltenia.

Patinoarul va funcționa timp de două luni în fața Primăriei, pentru ca apoi să fie mutat în Parcul „Constantin Poroineanu”, unde va putea fi folosit chiar și vara, când este foarte cald afară. Patinatorii vor putea aluneca pe o suprafață ce este alcătuită din plăci speciale de teflon, legate între ele, toată dimensiunea patinoarului fiind de 200 de metri pătrați. O oră de distracție pe patinoar va fi doar 10 lei.

„Îi așteptăm pe toții copiii la Caracal. Târgul va fi deschis timp de două luni, de la 1 Decembrie până la 1 Februarie, dar patinoarul îl putem ține deschis cât ne dorim. La vară îl vom muta în parc, iar o oră de distracție va costa 10 lei”, a adăugat edilul municipiului Caracal.

Sursă foto: Patinoarul ecologic de la Oradea (Internet) 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți