14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevii din toate unitățile de învățământ slătinene primesc mii de tablete, laptop-uri și alte echipamente IT printr-un proiect derulat de Primărie

- Advertisement -

Finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020, Primăria municipiului Slatina are în curs de implementare proiectul „E-EDUCAŢIE în unitățile din învățământul preuniversitar din municipiul Slatina”, Cod SMIS 144560. Valoarea totală a investiției este de puțin peste 19 milioane de lei și are drept scop asigurarea procesului de învățare în mediul on-line în 14 unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Slatina, prin dotarea cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice, achiziționate în cinci loturi. Mii de tablete, laptop-uri și alte echipamente IT vor ajunge la elevii din unitățile de învățământ slătinene.

Cele 14 unități de învățământ care vor beneficia de echipamente sunt: toate școlile gimnaziale și șase licee și colegii din municipiu, respectiv Școala Gimnazială 1 Slatina; Școala Gimnazială 3; Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina; Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu”; Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă”; Școala Gimnazială „Eugen Ionescu”; Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”; Școala Gimnazială „George Poboran”; Colegiul Național „Radu Greceanu” (foto n.r.); Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”; Liceul Tehnologic „P. S. Aurelian”; Liceul Tehnologic „Alexe Marin”; Liceul Tehnologic Metalurgic și Liceul cu Program Sportiv Slatina. Din această listă lipsește doar Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, unitate de învățământ ce este beneficiară a unui proiect asemănător pe cont propriu.

„Pe toată perioada cât voi fi primarul dumneavoastră, învățământul va rămâne o prioritate pentru mine. Pe lângă resursele alocate din bugetul local unităților de învățământ voi căuta continuu surse alternative de finanțare pentru îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a actului de învățământ. Numărul și tipul de echipamente ce vor ajunge în posesia elevilor din cele 14 unități de învățământ slătinene a fost stabilit la depunerea proiectului, în funcție de nevoile identificate de fiecare unitate de învățământ”, a declarat Emil Moț, primar al municipiului Slatina.

Sursa citată a mai spus că în luna decembrie va începe livrarea echipamentelor achiziționate prin patru loturi de achiziție din cele cinci lansate, iar instituțiile de învățământ slătinene vor primi 9.107 tablete, 558 laptop-uri, 252 calculatoare, 293 camere, 168 de proiectoare, 172 de ecrane de proiecție, 70 routere wireless și sistem de management pentru echipamentele IT achiziționate.

„Finanțarea asigurată prin proiect asigură cheltuieli zero pentru unitățile de învățământ beneficiare”, a mai subliniat edilul Slatinei.

Sursă foto principală: CNRG Slatina (Facebook)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți