9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

65 de proiecte vor fi realizate prin PNRR în 52 de localități din Olt. Au primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării

- Advertisement -

503 noi investiții, în 358 de localități ale României, sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat miercuri, 16 noiembrie, Cseke Attila, ministrul Dezvoltării. Lista proiectelor finanțate, în valoare totală de aproximativ 2,1 miliarde lei, a fost publicată pe site-ul www.mdlpa.ro, 65 dintre acestea urmând a fi realizate în 52 de localități din județul Olt, iar majoritatea acestora prevăd modernizarea și reabilitarea sediilor unor instituții publice, cele mai multe dintre ele fiind sedii de primării și unități de învățământ.

Din cele 52 de localități oltene, beneficiare ale celor mai multe investiții prin PNRR sunt orașele Scornicești și Potcoava. Șase sunt în Scornicești și vizează modernizarea unor instituții școlare (una fiind Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu – foto n.r.), iar patru sunt la Potcoava, unul dintre ele fiind pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale Sinești, localitate apartinatoare, iar altul pentru reabilitarea Centrului de Permanență și a Grădiniței cu Program Prelungit Potcoava.

Iar din totalul de 65 de proiecte, cea mai mare valoare este pentru cel de Construire ansamblu de locuințe nZEB plus pentru tineri, în municipiul Caracal – 23,649,994.45 lei, cea mai mică valoare, de 279,837.28 lei, fiind alocată pentru Modernizarea spaţiului public din comuna Coteana cu mobilier urban inteligent.

Proiectele au fost depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR, cele din Olt fiind realizate cu buget de la Fondul Local.

„În următoarea perioadă, vor fi publicate și alte investiții care vor primi finanțare din PNRR, pe măsură ce unitățile administrativ-teritoriale vor răspunde solicitărilor de clarificări trimise de minister. Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 76 de noi proiecte, în valoare totală de 814.741.532,14 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Pentru Fondul Local, au fost aprobate 427 de noi proiecte, în valoare totală de 1.280.762.008,32 lei, pentru proiecte care vizează realizarea de sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană”, a declarat ministrul Dezvoltării.

Cele 503 proiecte ce vor fi realizate prin PNRR și au primit finanțare de la MDLPA li se alătură celor 3.890 aprobate începând din luna octombrie și celor 209 pentru care au fost semnate deja contractele de finanțare prin cele două componente, ceea ce reprezintă un total de 4.602 proiecte aprobate până în prezent.

Lista cu cele 65 de investiții ce vor fi realizate în cele 52 de localități poate fi regăsită în imaginile de mai jos. Dați CLICK pentru a mări.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți