10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Cinci localități din Olt, printre care orașele Balș și Corabia, beneficiare ale unor proiecte pentru amenajarea teritoriului și planificarea urbană realizate prin PNRR

- Advertisement -
Documentațiile de amenajare a teritoriului și planificare urbană vor fi realizate, pentru cinci localități din județul Olt, prin proiecte derulate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local, Runda 1 – 1.4 – Elaborarea sau actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și planificare urbană, contractele fiind semnate miercuri, 16 noiembrie, de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Beneficiare ale acestor proiecte sunt orașele Balș, Corabia și comunele Teslui, Găneasa, Nicolae Titulescu. În localitățile Găneasa și Nicolae Titulescu valoarea proiectelor este cea mai mare, aceasta fiind de peste 520.000 de lei:
Comuna Teslui – Elaborarea în format digital a documentației de amenajare a teritoriului și de urbanism – Plan urbanistic zonal (PUZ), cu o valoare de 456.925 lei;
Comuna Găneasa – Actualizare plan urbanistic general (PUG), cu o valoare de 527.221 lei;
Orașul Balș – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, cu o valoare de 317.729 lei;
Comuna Nicolae Titulescu – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană, cu o valoare de 522.528 lei;
Orașul Corabia – Actualizarea și transpunerea în format GIS a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, cu o valoare de 156.994 lei.
100 de noi contracte finanțate prin Componenta 10 – Fondul Local din PNRR au fost semnate miercuri, 16 noiembrie, de ministrul Dezvoltării, acestea fiind încheiate între autorități publice locale din 30 de județe și MDLPA și vizând realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificarea urbană.
„Planurile urbanistice, planurile pentru amenajarea teritoriului sunt esențiale pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru localități unde construcțiile se realizează ordonat, după o strategie clară. Contractele semnate astăzi (miercuri, 16 noiembrie n.r.) servesc acest scop”, a declarat Cseke Attila, citat de reprezenații Ministerului Dezvoltării pe site-ul oficial al instituției.
Valoarea totală a celor 100 de proiecte, printre care și cele cinci din județul Olt, este de aproximativ 59 milioane de lei.
Sursă foto: Arhivă (arteră rutieră din orașul Balș)
- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți