20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Slatina, luminată de sărbători cu peste o sută de mii de beculețe multicolore. Brazi artificiali, globuri, cadouri și figurine 3 D, printre noile achiziții

- Advertisement -

Municipiul Slatina este în plin proces de înfrumusețare cu instalații multicolore ce vor fi aprinse pe principalele artere ale urbei în perioada sărbătorilor de iarnă. Și dacă mai sunt străzi încă neacoperite cu beculețe de Crăciun, până la 1 Decembrie, când iluminatul festiv se va aprinde la ora 18:00, angajații Direcției Administrarea Străzilor și Iluminat Public a Primăriei Slatina vor fi prezenți pe acestea pentru ca totul să fie în regulă la această dată. Iar surpriza din acest an este că nu doar instalații vechi din anii trecuți vor îmbrăca de sărbătoare Slatina, ci în această iarnă se vor aprinde și ghirlande luminoase noi, precum și figurine și brazi. Majoritatea sunt pe LED, așa cum au fost și în ceilalți ani, pentru a scădea consumul de energie electrică și, automat, valoarea facturilor.

Instalațiile noi au fost montate sau sunt în curs de a fi amplasate în Parcul Tineretului, unde va funcționa și în acest an Târgul de Crăciun, dar și pe principalul bulevard care tranzitează orașul, Alexandru Ioan Cuza, între sensurile giratorii de la Vâlcea și Gară. În total, peste 100.000 de luminițe vor lumina Slatina de Crăciun și Anul Nou.

Dintre achizițiile noi făcute de autoritățile locale amintim brazi artificiali cu înălțimea de nouă metri fiecare, 30 de figurine luminoase – cadouri cu fundă, figurine luminoase 3 D, printre care doi reni, un șoricel și o crăiasă a zăpezii, precum și 30 de globuri și 28 de figurine luminoase – înger cu trompetă.

„Avem o nouă achiziție pentru aceste sărbători de iarnă, printre care mai multe instalații noi, trei brazi artificiali cu înălțimea de 9 metri fiecare, figurine luminoase 3 D cum ar fi doi reni, un șoricel, o craiasă a zăpezii, 30 de globuri, 30 de figurine luminoase – cadou cu fundă, 28 de figurine luminoase – înger cu trompetă, 100 de figurine luminoase – brad, 50 de ghirlande tip perdea și șiruri luminoase, dar și mai multe ghirlande cu LED-uri alb-rece”, a declarat Bogdan Andreiana, inspector în cadrul DASIP Slatina.

Sursa citată a explicat că majoritatea figurinelor au fost așezate sau vor fi în imediata perioadă, în Parcul Tineretului, acolo unde o să fie și Târgul de Crăciun din care nu vor lipsi Căsuța lui Moș Crăciun, unde cei mici vor putea vorbi cu moșul și îi vor spune ce își doresc să primească de la el, dar și 30 de căsuțe unde vor fi comercializate tradiționalele produse de sărbători, acestea fiind puse pe Aleea Eroilor, dar și în interiorul parcului.

Iluminatul festiv va fi aprins chiar în seara zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, la ora 18:00, când se va deschide și Târgul de Crăciun din Parcul Tineretului unde vor cânta Ansamblul etnofolcloric Plăieșii, condus de solistul vocal Nicolae Gribincea, și îndrăgita interpret de muzică ușoară pop Nicola. Sunt anunțate spectacole și în următoarele trei zile, respectiv din 2 până pe 4 decembrie, când câte un artist cunoscut va susține concert pe scena amplasată în imediata apropiere a târgului.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți