9.1 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Slătineanul de 39 de ani nu are botulism. Institutul Cantacuzino a infirmat prezența toxinei botulinice, însă tânărul a făcut AVC ischemic

- Advertisement -

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, din municipiul Slatina, care a consumat la sfârșitul săptămânii trecute carne de porc de la garniță, făcută în urmă cu aproape un an, nu are botulism. În urma rezultatelor la probele prelevate, Institutul Cantacuzino din Capitală a infirmat prezența toxinei botulinice, însă, potrivit datelor remise de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt, acesta a suferit un accident vascular cerebral (AVC) ischemic, așa cum arată rezultatul RMN, iar în prezent este internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pe Secția Neurologie.

„În data de 18 noiembrie 2022, medicul curant din Secția Boli Infecțioase a SJU Slatina transmite rezultatul RMN craniu și coloana cervicală – AVC ischemic în teritoriul parieto-hipotalamic drept, motiv pentru care a fost transferat în Secția Neurologie, pentru supraveghere și tratament de specialitate.
În aceeași zi s-a primit și buletinul de analiză emis de Institutul Cantacuzino București, pentru determinarea toxinei botulinice în ser/fragment necroptic prin inoculare i.p. la șoarece, cu rezultat negativ – absentă.
Celelalte buletine de analiză emise de Cantacuzino, pentru determinarea prezență toxină botulinică în alimente prin inoculare i.p. la șoarece, cu rezultate: negative – absentă”, se arată într-un comunicat remis de DSP.

Potrivit sursei citate, în acest CAZ s-a înștiințat familia privind rezultatele probelor recoltate de la domiciliu, în vederea ridicării interdicției de consum.

Legat de cazul slătineanului de 68 de ani, care a murit miercuri, 16 noiembrie, la Spitalul Slatina, unde a ajuns în stare gravă după ce a consumat acasă mai multe produse alimentare, printre care carne de porc și mămăligă cu pește prăjit în ulei de la pieptul unui cocoș, specialiștii DSP Olt au primit noi rezultate de la Institutul Cantacuzino care au confirmat prezența botulismului de tip B.

„În data de 18 noiembrie, s-a primit buletinul de analiză emis de Institutul Cantacuzino București, pentru determinarea tip de toxină botulinică din ser/fragment necroptic prin seroneutralizare in vivo pe șoarece, cu rezultatul: botulism tip B”, spune DSP Olt.

Este al doilea deces din acest an cauzat de botulism, primul fiind înregistrat tot la SJU Slatina, în luna septembrie, fiind vorba de un bărbat de 58 de ani, din comuna Strejești.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți