Paraşutiştii Jandarmeriei Române, salturi de la 4.000 de metri, dintr-un balon cu aer cald, în Cehia

Paraşutiştii Jandarmeriei Române au efectuat, în premieră, salturi de la 4.000 de metri, dintr-un balon cu aer cald, în Cehia, la un workshop în domeniu, viteza de coborâre de la această altitudine fiind de aproximativ 200 km/h, informează IGJR.

Sursa foto: Jandarmeria Română

Potrivit sursei citate, Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ a participat, timp de cinci zile, la un workshop de pregătire în domeniul paraşutismului, organizat de unitatea de intervenţie austriacă EKO Cobra, unde au fost prezente toate unităţile membre ale organizaţiei europene ATLAS care au în componenţă paraşutişti.

Patru jandarmi din cadrul BSIJ au făcut echipă la acest atelier, parcurgând mai multe probe care au testat capacitatea de infiltrare silenţioasă în zona de desfăşurare a acţiunilor.

Antrenamentele au prevăzut salturi cu deschidere la mare sau la joasă înălţime, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Sursa foto: Jandarmeria Română/Facebook

„Cea mai mare înălţime de la care au sărit militarii a fost de 4.000 de metri. De la o astfel de înălţime (…) în momentul paraşutării viteza de coborâre este de 50 de metri pe secundă, asta înseamnă aproximativ 200 de km pe oră. Tot acest timp de coborâre înseamnă un calcul continuu, o monitorizare atentă şi precisă a parametrilor care te ajută să apreciezi momentul în care trebuie să declanşezi deschiderea paraşutei”, afirmă reprezentanţii Jandarmeriei Române.

Conform IGJR, luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenţie, unitatea de acţiuni speciale a Jandarmeriei Române, se antrenează permanent să lupte în apă, la înălţime, să se paraşuteze ori să escaladeze, pentru a fi pregătiţi să intervină în orice moment şi în cele mai dificile situaţii.

Sursa foto: Jandarmeria Română

Din anul 2011, Brigada Specială face parte din Grupul ATLAS, creat la nivelul Uniunii Europene, alături de cele mai prestigioase structuri militare şi de poliţie, cu competenţe în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului.

sursa: Agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<