10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

FOTO ȘI VIDEO. Razie de amploare a polițiștilor, mascaților și jandarmilor în Caracal și localitățile limitrofe. Peste 100 de amenzi aplicate în nouă ore

- Advertisement -

În intervalul orar 19:00 – 04:00 a nopții de 19 spre 20 noiembrie, în municipiul Caracal și localitățile limitrofe a fost organizată o razie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Aproape o sută de polițiști, mascați și jandarmi au legitimat peste 300 de persoane și au controlat zeci de firme, dar și peste o sută de vehicule. Pentru neregulile constatate pe parcursul celor nouă ore cât a durat acțiunea, oamenii legii au dat peste o sută de amenzi în cuantum de peste 25.000 de lei.  

„În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 314 persoane, fiind verificate și controlate 26 societăți comerciale, dar și 125 de autovehicule. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.545 de lei. Dintre sancțiunile aplicate, 91 au fost pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 25.145 de lei, zece pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 400 de lei, și patru pentru nerespectarea prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, a declarat agentul principal Claudiu Șerban, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Pentru neregulile constatate în trafic, ca măsură complementară polițiștii au reținut două permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au constatat o infracțiune la regimul rutier.

În cadrul acțiunii, au fost angrenați 82 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Olt. Alături de polițiști s-au aflat și șapte jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt.

„Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri, cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea oricăror evenimente negative”, a adăugat reprezentantul IPJ.

Conducea pe strada Lăutarilor din Osica de Sus, fără a avea permis auto

În seara zilei de sâmbătă, 19 noiembrie, în jurul orei 20:00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, în timp ce desfășurau activități specifice pe strada Lăutarilor, din comuna Osica de Sus, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, oamenii legii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți