32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Peste 6.000 de olteni trebuie să-și preschimbe permisul auto în perioada de vârf decembrie – ianuarie. S-ar putea aglomera sediile Serviciului Permise din Slatina și Caracal

- Advertisement -

Prefectura Olt transmite că în urma unei analize efectuate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a rezultat că, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, va expira termenul de valabilitate administrativă a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național, aceste documente fiind emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013. În aceeași perioadă de referință, termenul de valabilitate administrativă a peste 6.000 de permise de conducere ale unor șoferi din județul Olt expiră, de asemenea, peste 4.000 de documente doar în luna ianuarie 2023.

Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare în perioada de vârf decembrie 2022 și ianuarie 2023 și pentru a nu se crea aglomerație la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Olt, instituție din subordinea Prefecturii cu sediul în municipiul Slatina, la parterul Serviciului Rutier Olt de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, autoritățile locale fac apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea acestora înainte de expirarea valabilității administrative. Permisele auto se pot preschimba și la Caracal.

Șoferii trebuie să parcurgă următorii pași: efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro; achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul  CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.); pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei); prezentarea la sediu conform programării.

„De asemenea, vă informăm că, prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condițiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului  au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale. Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului”, mai spun reprezentanții instituției Guvernului în teritoriu.

Sursa citată mai arată că permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române,  la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5 – 15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal,  de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă. Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului – Județul Olt reamintește faptul că permisele de conducere se pot preschimba și la sediul secundar din municipiul Caracal, în zilele de marți și joi, în intervalul orar 09:00 – 15:00.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți