15.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

CAS Olt: Cadrele medicale din spitalele județului au obligația de a-i consulta pe pacienți fără ca aceștia să prezinte un test COVID-19

- Advertisement -

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Olt au transmis marți, 22 noiembrie, că unitățile sanitare cu paturi din județ au obligația de a asigura accesul pacienților la servicii medicale, fără a prezenta rezultatul unui test pentru depistarea infecției cu COVID-19.

Cadrele medicale din spitale pot să-i testeze pe bolnavii care se prezintă la spital, cu suportarea contravalorii testelor pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Acest lucru este prevăzut într-un ordin al Ministerului Sănătății de la începutul lunii septembrie.

„Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii 2.675 din 8 septembrie 2022, pentru aprobarea unor măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în domeniul sănătății publice, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2, unităţile sanitare publice au obligaţia de a asigura accesul pacienţilor la servicii medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. În vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare. Costurile activității de screening sunt suportate de către unitatea sanitară publică din venituri proprii. Astfel, pacienții nu trebuie să plătească testul COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară publică”, se arată într-un comunicat remis de CAS Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți