23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Marius Oprescu, reales în funcția de președinte al PSD Olt. Social democrații din județ, uniți pentru viitor!

- Advertisement -

„Uniți pentru viitor!”. Acesta este motto-ul social democraților din județul Olt pentru cele patru tururi de alegeri, locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare, care vor avea loc în anul 2024. Acesta a fost făcut public marți, 22 noiembrie, în cadrul Conferinței județene de alegeri a PSD Olt ce s-a desfășurat în sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului din municipiul Slatina. La eveniment au luat parte aproximativ 500 de delegați, oaspeți de seamă ai reprezentanților Organizației Județene a PSD de Olt fiind, printre alții, Marcel Ciolacu, președintele PSD, Paul Stănescu, senator de Olt și secretar general al formațiunii politice, dar și mai mulți miniștri social democrați din actualul guvern. Bineînțeles, nu a lipsit Marius Oprescu, președintele PSD Olt, singurul candidat pentru această funcție, care a fost reales pentru un nou mandat, dar și președinte al Consiliului Județean Olt.

Dintre miniștrii prezenți îi enumerăm pe Gabriela Vrânceanu Firea, ministru al Familiei și Egalității de Șanse, Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, Petre Daea, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Lucian Romanescu, ministru al Culturii, alături de aceștia la conferința PSD Olt mai luând parte Vasile Dâncu, fost ministru al Apărării Naționale și președinte al Consiliului Național al PSD, Gheorghe Cârciu, președinte al PSD Diaspora, Marian Neacșu, secretar general al Guvernului României, Lia Olguța Vasilescu, primar al municipiului Craiova, președinți ai consiliilor județene Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea, unii dintre ei fiind și președinți ai filialelor PSD din aceste județe, parlamentarii PSD Olt, primari, viceprimari PSD din județ, șefii organizațiilor de femei, pensionari, tineret ale PSD Olt, directori și adjuncți de instituții deconcentrate oltene, și nu numai.

După intonarea imnului de stat al României, rând pe rând, PSD-iștii de la Centru au vorbit pe scenă în fața social democraților de la Olt și au lăudat activitatea președintelui Marius Oprescu din ultimii patru ani, dar și a predecesorului său Paul Stănescu, senator de Olt și secretar general al PSD, care a fost președinte al organizației județene timp de opt ani.

Reales pentru al doilea mandat în funcția de președinte al PSD Olt și emoționat în același timp, Oprescu a declarat în fața sălii arhipline.

„Pentru mine începe un nou capitol astăzi, sunt onorat și extrem de responsabil și vreau să vă asigur că nu ați ales doar un președinte de organizație, ci ați desemnat un manager al echipei. Un manager care găsește vulnerabilitățile și le rezolvă, care promovează valoarea, loialitatea și performanța, care știe să facă echipă și este deschis dialogului. Să știți că nu este greu să faci toate aceste lucruri, când ai în față o echipă așa cum este organizația PSD Olt. Ne așteaptă un drum lung și plin de provocări, este o perioadă dificilă, mai ales că avem foarte multe organizații din țară care doresc să ne ia locul. De multe ori, să știți că m-am șimțit ca un copil răsfățat al organizației PSD Olt, un copil care a primit multe în dar, dar a avut tot timpul o presiune, teama de a nu greși și de a nu-i dezamăgi pe cei care mi-au dat această încredere și mare responsabilitate. Astăzi, nu mai sunt nici copil, și cred că nici ca tânăr nu mă mai încadrez, dar am atributul experienței și voi rămâne același om, care va continua să creadă în forța Organizației PSD Olt. Același om care se va lupta pentru locul binemeritat al Organizației Olt în procesul de reconstrucție al PSD, pentru că un partid puternic se bazează pe organizații județene puternice, iar la Olt avem una dintre cele mai puternice organizații din țară. Așa să ne ajute Dumnezeu!!!”, a spus președintele social democraților olteni.

„Nu știu Mariuse ce făcuși, dar ai strâns toată Oltenia aici și aproape toată partea bună a Guvernului României. Fără să-l supăr pe Marius, astăzi, în conferință s-a vorbit mult despre Paul Stănescu. (…) Îl felicit pe Marius, felicit întreaga echipă. Cea mai performantă echipă, electoral, a PSD, este organizația de la Olt și nu este întâmplător. Am citit partea din realizările acestei echipei în timpul conferinței, important este să te implici pentru oameni și cât de mult îți dorește să coagulezi oameni de valoare și cred că aceasta este cheia succesului organizației de la Olt. Mă bucur mult că foarte mulți dintre colegii noștri, membri ai guvernului, din structura de conducere, au venit astăzi și este un semn de respect atât pentru organziația PSD Olt și pentru Marius, dar este un respect față de olteanul, de PSD-istul Paul Stănescu, și de prietenul nostru Paul Stănescu”, a declarat Ciolacu în fața socialilor democrați prezenți în sala de spectacole a Casei Tineretului Slatina, la finalul speech-ului primind ropote de aplauze din partea auditoriului.

La final, a fost ținută și o scurtă conferință de presă la care au luat parte Oprescu, Marcel Ciolacu, președintele PSD, Paul Stănescu, care este și vicepreședinte al Senatului, și social democratul Vasile Dâncu, iar președintele reales al PSD Olt a spus că în următorii patru ani PSD-iștii din județ vor avea mult de muncă: „A fost aleasă noua conducere pe patru ani, vom avea mult de muncă. Pentru mine ca președinte proaspăt ales este o funcție onorabilă, dar mă simt extrem de obligat, în același timp, de a răspunde așteptările organizației Olt, una dintre cele mai puternice din țară, pretențiile membrilor organizației și așteptările cetățenilor care ne acordă votul sunt pe măsură și aceste lucruri ne obligă la foarte multe lucruri”.

Paul Stănescu a ținut să spună în timpul Conferinței județene de alegeri a PSD Olt că este mândru de colegii săi din județ, dar și că Marius Oprescu a reușit formarea unei echipe puternice la nivelul Oltului.

„Marius a reușit, la nivelul județului, să formeze o echipă puternică. Eu sunt mândru de colegii mei de la Olt, toată echipa de la București a venit astăzi, suntem cu toții alături de ei și sper să facă numai lucruri bune pentru oltenii noștri, pentru că aceasta este ținta organizațieiSlognul Uniți pentru viitor est eun slogan extraordinar. Îi spuneam lui Marius că trebuie să aibă grijă că trebuie să vină cineva și după ei, trebuie să fie o continuitate în tot ceea ce faci. Am câștigat alegerile la Olt, pentru că oamenii au simțit respectul nostru, am încercat, de fiecare dată să facem mai mult în infrastructură, sănătate, ducație, un trai mai bun pentru toată lumea. Asta au simțit oltenii noștri și ne-au votat în marea lor majoritate. Dragi colegi, la nivel de centru vreau să vă spun, așa cum este și la Olt, avem o echipă foarte bună, condusă de președintele nostru, condusă de Marcel Ciolacu. Nu a fost ușor, unul de la Buzău, altul de la Olt, a fost complicat, nu aveam experiența necesară, pentru că este la un nivel. A venit Gabi Firea lângă noi, Vasile Dâncu și alți colegi, ușor, ușor. Îmi place să spun ce zicea Marcel Ciolacu, partidul nostru arăta ca un tren deraiat într-o gară”, a declarat secretarul general al PSD.

Vasile Dâncu, președintele CN al PSD, a ținut să spună că exemplul de la Olt poate fi exportat și în Transilvania, acolo unde social democrații nu reușesc să obțină procente comparative cu cele din județul nostru.

„Am fost foarte bucuros să vin astăzi aici în calitate de președinte al Consiliului Național, ppentru a întâlni membri ai departamenrtelor pentru că un partid performant cum este cel de la Olt, social democrația de la Olt este cea care are rezultate foarte bune, pentur că are programele cele mai bune pentru oameni. Am fost bucuros să mă întâlnesc cu câțiva prietni și membri ai Consiliului Național, pentru că vom începe să reconsturim un proiect pentru România, un proiect al PSD pentru dezvoltarea României. Am fost la Buzău, continuăm la Olt, ceea ce învățăm aici la Olt să fie bun și pentru organziațiile noastre din Transilvania, din alte locuri, unde nu reușim asemnea lucruri. Îi felicit pe colegii mei de la Olt și sunt foarte bucuros să învățăm împreună ce înseamnă adaptarea României la o nouă situație internațională”, a spus Dâncu.

Care este acum componența Biroului permanent județean al PSD Olt

Președinte – Marius Oprescu;

– prim vicepreședinte al organizației – primarul Slatinei, Emil Moț;

– vicepreședinți al organizației – senatorul Siminica Mirea, deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Adrian Chesnoiu și Florin Albotă; vicepreședintele CJ Olt – Ionuț Ivan, Cosmin Floreanu-subprefect de Olt, Adi Florin Barbu, doctorul Renică Diaconescu, Longin Drăghicescu, Ion Doldurea – primarul municipiului Caracal, primarul Balșului – Cătălin Rotea, Iulică Oane – primarul orașului Corabia, Nicușor Rada – primar Piatra Olt, Manuel Enăchioaia – primar Potcoava; Florin Tiutiu, Marin Scurtu, Tudor Matei, Alexandru Petrișor, Florea Negrilă, Virgil Gulie, Aurel Bondrescu, Marina Samiee – viceprimar Caracal, Daniela Vlad, Gabriela Ancuța, Mariana Matei și Mihai Braneț;

– secretar executiv al organizației – Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt;

– trezorier al organizației – deputatul Florin Barbu;

– în biroul permanent județean au intrat de drept: Cornelia Sulger, președinta organizației de femeie, președintele organizației de pensionari, Emil Marinescu, reprezentantul PES – Mirela Vasile, reprezentantul centralei sindicale – Constantin Popescu, reprezentantul centralei sindicale – Cristian Gheorghe, președintele organizației de tineret, Cosmin Floreanu – subprefect al județului Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți